De DacMagic Plus van Cambridge Audio


Redactie HiFi.nl | 19 november 2011 | Cambridge Audio

Het verbeteren van een product is nooit eenvoudig, maar Cambridge Audio is teruggegaan naar het tekenbord om een nog praktischer DacMagic te ontwikkelen met aantrekkelijke nieuwe functies, draadloze verbindingen en, het belangrijkste van alles, nog betere audioprestaties. Ontwikkeld in het Cambridge Audio Research and Development in Londen Southbank, bouwt de DacMagic Plus op verschillende manieren voort op eigenschappen van zijn voorganger, de DacMagic.

In de eerste plaats zijn de prestaties meetbaar superieur dankzij een nieuw ATF2 upsampling algoritme. De ATF2 technologie zorgt voor een betere lineariteit op lage niveaus wat belangrijk is bij de toenemende vraag naar populaire 24 bit downloads. Het resultaat is een levendige en gedetailleerde weergave die opmerkelijk vrij is van jitter – een probleem dat de opgeslagen muziek op harde schijven en verzending via netwerken aantast. De USB ingang is geheel herzien en ondersteunt nu ook 24 bit overdracht voor USB “beter dan CD kwaliteit” weergave van digitale muziek collecties.

Een nieuwe plug & play BT100 Audio receiver maakt draadloos streamen van muziek van iPhones Adroïd smartphones, tablets, laptops of welk apparaat met Bluetooth dan ook mogelijk. Plus het besturen en afspelen van opgeslagen muziek, online muziek services als Spotify, Napster en Last FM via het HiFi systeem. En misschien wel het belangrijkste van alles is dat de snel groeiende apt-X technologie kan worden gebruikt om draadloos te profiteren van de HiFi audiokwaliteit met DacMagic Plus.

In reactie op de toenemende vraag naar hoofdtelefoons, heeft de DacMagic Plus een geheel geïntegreerde hoofdtelefoonversterker met volumeregelaar voor optimaal privé luisterplezier. Tenslotte geeft een nieuwe digitale voorversterkerfunctie de mogelijkheid de DacMagic Plus direct aan te sluiten op eindversterkers of actieve luidsprekers en deze te bedienen.

De DacMagicPlus is leverbaar vanaf november 2011, de BT100 Bluetooth Audio Receiver is leverbaar vanaf januari 2012. Voor meer informatie kun je kijken op de website van importeur Dimex of op de website van Cambridge Audio.

EDITORS' CHOICE