NIEUWSPIOSound

Showweekenden Audio TV Centrum


Redactie HiFi.nl | 17 november 2011 | PIOSound

Audio TV Centrum in Eindhoven heeft na de Nederlandse introductie van PIOSound afgelopen weekend nog een aantal shows op de agenda staan. 

PioSound was met enkele vertegenwoordigers in Eindhoven aanwezig zijn om de Falcon en de Eagle te presenteren, en de demonstraties met tekst en uitleg bij te staan. Ook in december heeft Audio TV Centrum nog een aantal shows op de planning. Zaterdag 3 december is Audio Video Manifaktur (AVM) aanwezig om onder meer de Inspiration C8 te demonstreren, en de week erna vind je op vrijdag en zaterdag diverse merken van Dynaudio, AND Benelux en opnieuw importeur Viertron. In dit verzamelbericht lees je er alles over.

We schreven onlangs nog niet over importeurschap voor PIOSound (bij Viertron), of de eerstvolgende show rond de bijzondere speakers staat alweer op de planning. PIOSound was vrijdag 18 en zaterdag 19 november met enkele vertegenwoordigers in Eindhoven aanwezig om de Falcon en de Eagle te presenteren, en de demonstraties met tekst en uitleg bij te staan.

PIOSound is de Nederlandse fabrikant van ultra dunne en uniek gestileerde high-end elektrostatische speakers. De luidsprekers zijn gebaseerd op de nieuwe en gepatenteerde elektrostatische technologie van PIOSound. Door gebruik te maken van de revolutionaire nanofiber technologie voor het diafragma en een unieke oplossing voor het dempen van harmonische vervormingen werd een doorbraak bereikt op het vlak van de geluidsreproductie en kwaliteit. De Eagle product lijn bestaat uit separate elektrostatische elementen (ESE) voor de lage en hoge tonen waardoor een optimum bereikt wordt betreffende de dispersie en gevoeligheid.

Bij de kleinere Falcon producten werd gebruik gemaakt van een unieke hybride technologie, waardoor een optimum tussen de transparante kleine elektrostatische elementen een dipole dynamische driver en een Cardioid subwoofer functie resulterend in een uniek design met een superbe geluidskwaliteit. De geluidsweergave is transparant, helder, gedetailleerd, snel en zeer zuiver. Het design is een juweel voor het oog.

Meer informatie: www.viertron.nl / www.piosound.com

Op zaterdag 3 december is het een goed idee nog eens bij Audio TV Centrum binnen te wandelen. Audio TV Centrum heeft dan een show rond AVM – Audio Video Manufaktur. Aanwezig is een vertegenwoordiger van importeur Penhold om de demonstratie met tekst en uitleg bij te staan.

AVM’s audiofiele topklasse heeft een nieuw gezicht. Maar ook een volledig nieuwe technologische grondslag. Het resultaat is hoorbaar, voelbaar, zichtbaar en wonderbaarlijk. Onovertroffen geluidskwaliteit in een tijdloos design. Nu exclusief in Eindhoven bij uw audiospecialist Audio TV Centrum.

Centraal tijdens deze show staat onder meer de Inspiration C8 High End CD-receiver: alles in één van een kwaliteit die je normaal gesproken alleen in losse componenten aantreft. Hoog vermogen en een connectiviteit die niets te wensen overlaat. Gemakkelijk in de omgang en een streling voor oog en oor. Ook andere modellen zoals de Evolution C9, de Evolution 3 serie en de Ovation serie zijn voor demonstraties aanwezig.

Kennis maken met de C8 en de vele andere modellen van AVM? Je bent zaterdag 3 december van harte welkom bij Audio TV Centrum, voor een uitgebreide demonstratie en de beantwoording van al jouw vragen.

Zaterdag 3 december 9-17u

Vrijdag 9 en zaterdag 10 december tot slot sluit Audio TV Centrum de drie weekenden af met een imposante driepoot: Dynaudio, AND Benelux en Viertron zijn aanwezig om twee uitgebreide demonstratiedagen te verzorgen. NAD, Dali, Dynaudio, Chord, Musical Fidelity, Meridian Audio en PioSound zullen in het kader van digitaal en streaming de nieuwste innovaties aan de bezoeker voorstellen.

Importeur AND Benelux is in Eindhoven vertegenwoordigd met luidsprekers van DALI (HeliconMentorIKON en Zensor serie, en de nieuwe Fazon)) en diverse streaming oplossingen van NAD. Logisch dat ook die laatste van de partij is, op AV-NU werd al duidelijk dat het merk een belangrijke rol speelt op het gebied van (digitale) streaming. Ook nu zijn er een aantal primeurs van het merk te beluisteren. Audio TV Centrum heeft als eerste de nieuwe M50, M51, M52 (d/a converter, streamer/loopwerk en opslag) uit de master serie en de “digitale” C390DD versterker, die op AV-NU de nodige zeer positieve reacties uitgelokt heeft.

NAD op AV-NU (PHOTO40)

Daarnaast zullen ook de nieuwe Viso One en de C446 mediastreamer in de winkel opgesteld staan. De Viso One, die momenteel onderweg is naar de eerste dealers in Nederland, is niet zomaar een iPod dock, maar komt bijzonder dicht bij het echte high end werk. Met drie speakers (één woofer, twee keer mid/hoog), drie versterkers (één keer 50W, twee keer 25W) en dezelfde versterkertechnologie als de NAD M2 versterker (DDFA) is de Viso One in staat muzikale bestanden bit-voor-bit accuraat weer te geven zonder dat je de iPhone of iPod hoeft te docken.

Bijzondere shows trekken bijzondere merken aan. DYNAUDIO pakt bij Audio TV Centrum uit met een Nederlandse primeur: de Confidence C1 Signature is aanwezig om, aangestuurd door onder meer de QBD76HD van CHORD, te laten horen wat de ontwikkelingen bij het merk van Wilfried Ehrenholz aan audiokwaliteit op hebben geleverd. De QBD76HD is de allernieuwste D/A converter binnen de Chord Electronics reeks. Voorzien van een High Definition 192 KHz USB interface een bijzondere uitbreiding op het zeer succesvolle DAC assortiment. De High Definition USB ingang vervangt het bestaande Bluetooth-circuit en maakt gebruik van een speciale hoge snelheid data connector op de plaats waar de bestaande Bluetooth antenne gemonteerd was. Met de nadruk op High End muziek weergave is de QBD76HD nu sterk gericht op de weergave van muziek downloads vanaf uw computer door gebruik te maken van de 192 KHz USB interface connectie.

De nieuwe Confidence Signature is de best klinkende en meest verfijnde Confidence ooit. Uitgerust met de vermaarde Dynaudio Esotar2 tweeter, geselecteerde, zeer krachtige woofers en de meest prachtige met de hand afgewerkte houtfineer, zijn de nieuwe Confidence modellen verder verfijnd door Dynaudio luidsprekerspecialisten uit Denemarken. Ook is het crossover verder geoptimaliseerd, de tweeter voorzien van een nieuwe en verbeterde coating en de interne bedrading aan een upgrade onderworpen. Met deze make-over van de Confidence lijn heten de modellen vanaf nu Confidence C1 Signature, C2 Signature, C4 Signature en Center Signature. In Eindhoven vind je, voor het eerst bij een Nederlandse dealer, de C1 Signature.

Importeur Viertron, die recent het importeurschap van PIOSound verwierf, is in het weekend van 18 en 19 november al met deze Nederlandse elektrostaten bij Audio TV Centrum op bezoek geweest. Ook nu zullen de Eagle en Falcon van PioSound te bekijken – en te beluisteren – zijn. Daarnaast is ook Meridian Audio aanwezig, een merk met stijl en waarde. Ontwerper, Bob Stuart, is de drijvende kracht achter Meridian Audio. Wereldwijd wordt met ontzag geluisterd naar deze ‘digitale’ expert. De apparatuur die uit zijn handen komt produceert echt geluid, puur muziek. Het design is verouderingsvrij; opwaardering van bestaande modellen behoort tot de Meridian traditie.

Tot slot brengt Viertron ook Musical Fidelity mee naar het Audio TV Centrum showweekend. De ronde buisjes van de X-serie hebben wereldwijd sensatie geoogst en zijn nu volgroeid naar een strakke vierkante behuizing. De zinderende klank van de Musical Fidelity versterkers laat de bezitters en luisteraars niet meer los. Van Musical Fidelity hebben wij o.a. de M1 CLiC, die met Musical Fidelity versterking gedemonstreerd wordt op PIOSound speakers.

U bent op vrijdag 9 en zaterdag 10 december aanstaande van harte welkom om zelf mee te maken waarom deze merken zich niet in één zinnetje laten samenvatten.

Meer informatie vind je op de websites van de deelnemende importeurs:

www.dynaudio.nl / www.viertron.nl / www.andbenelux.nl 

Vrijdag 9 december 9-21u
Zaterdag 10 december 9-17u 

Audio TV Centrum Eindhoven
Geldropseweg 75
5611 SE Eindhoven
www.audiotvcentrum.nl


EDITORS' CHOICE