NIEUWSNaim Audio

Naim lanceert de ND5 XS netwerkspeler


Redactie HiFi.nl | 27 september 2011 | Naim Audio

Tijdens de Hifishow in Milaan afgelopen weekend heeft Naim de ND5 XS gelanceerd; Naim’s allereerste netwerkspeler die ondersteuning biedt aan 24bit/192kHz muziekbestanden. De ND5 XS is ontworpen om te integreren in de XS productrange en heeft hetzelfde kwaliteitsniveau als de andere producten in deze lijn.

De ND5 XS is optioneel te voorzien van een XPS of 555PS voeding. Naim heeft zelfs aangekondigd dat de XPS voeding ook verkrijgbaar zal worden in de slimline behuizing zodat hij volledig aansluit bij de andere XS producten. De ND5 XS richt zich op gebruikers die al een grote digitale muziekcollectie bezitten via (hires) downloads of door zelf geripte cd’s. Hij is daarom een prima opvolger voor mensen die al hun eerste stappen op streaming gebied hebben gezet en verder door willen groeien naar een kwalitatief beter klinkende oplossing. Verder is hij ideaal voor gebruikers die al in het bezit zijn van een UnitiServe en hun muziek af willen spelen op een andere locatie in huis.Op technisch vlak deelt de ND5 XS veel met andere Naim producten zoals de Naim DAC en NDX. De drie digitale ingangen zorgen ervoor dat andere bronnen zoals digitale tv of spelcomputer kunnen meeprofiteren van de kennis die Naim heeft opgedaan op het gebied van digitaal naar analoog omzetting.

iRadio
De ND5 XS maakt tevens gebruik van de eenvoudige manier van luisteren naar internet radio. Naim zorgt ervoor dat alle stations op een handige manier zijn terug te vinden en uiteraard kun je deze bewaren onder je eigen voorkeuzeknop. Een onbrekende zender is gemakkelijk toe te voegen zodat je jouw favoriete station nooit hoeft te missen. Verder heeft Naim een lijst samengesteld met hun eigen favoriete zenders met exclusieve hogere resolutie streams. Optioneel is het mogelijk om een losse FM/DAB module mee te bestellen.

iPod
Met de ingebouwde Apple authentificatie zijn iPhone, iPad of iPod gemakkelijk digitaal aansluiten om Podcasts of opgeslagen muziek af te kunnen spelen met de beste geluidskwaliteit. De bediening gaat simpel met de toetsen aan de voorzijde, de bijgeleverde afstandsbediening of met de gratis n-Stream app voor iPhone of iPad uit de App store. Het is zelfs mogelijk om op deze wijze de ingangen en volumebediening van de Naim voorversterkers of geïntegreerde versterkers te regelen. Hierdoor kan de apparatuur ook bediend worden in een dichte kast.

Belangrijkste kenmerken
·  UPnP streaming met 24bit/192kHz ondersteuning
·  Internet Radio met vTuner 5* full service
·  Optionele DAB/FM module
·  Front-panel USB aansluiting
·  Digitale verbinding met Apple spelers
·  Gapless playback
·  Speelt WAV, FLAC, AIFF,AAC, WMA, Ogg Vorbis en MP3
·  Ethernet aansluiting en draadloze b, g en n aansluiting
·  Naim’s digitale buffering met vaste sample rates en zero jitter
·  16 maal oversampling and digitale filtering met SHARC DSP
·  Optische isolatie van belangrijke elementen
·  Gebufferde digitale uitgang op 75ohm aansluiting
·  Lineaire voeding – grote ringkerntrafo met viervoudige winding
·  Aparte voeding voor circuits van digitaal, analoog, DSP en klok
·  Upgradeable met XPS een 555PS
·  Upgradeable met Naim DAC
·  OLED display voor helder overzicht en duidelijke afleesbaarheid
·  British Design en Build

Prijs & beschikbaarheid
De ND5 XS zal zijn opwachting maken tijdens de New Music HifiShow in Brussel op 8 en 9 oktober en tijdens AV-NU 2011 op 21, 22 en 23 oktober. De ND5 XS zal naar verwachting leverbaar worden in november. De prijs is nog niet officieel bekend, maar waarschijnlijk zal deze rond de 2500 euro liggen.

MERK

EDITORS' CHOICE