NIEUWS

Najaarshow bij AudioPerfect

Redactie HiFi.nl | 23 oktober 2011

Op 12 en 13 november organiseert AudioPerfect uit België een stereo muziekshow in de mooie stad Brugge. Er wordt tijdens deze editie gedemonstreerd met maar liefst vier stereosets en er is een primeur. Hier een blik op de sets waarmee AudioPerfect gaat demonstreren.

Set 1 bestaat uit de M6i geïntegreerde 2x200W versterker en M6cd cd-speler/DAC van Musical Fidelity. Aan de cd-speler kunnen ook andere digitale bronnen worden verbonden, zelfs USB, dus als de tijd het toelaat sluit AudioPerfect ook even hun PC aan. Op de tapeloop van de M6i zit de Lyngdorf RP-1 roomprocessor om het geluid af te stemmen op de akoestiek. De luidsprekers zijn de nieuwe Jean-Marie Reynaud Orféo Suprême vloerstaanders. Deze vernieuwde topspeaker heeft een transmissielijn voor het diepste laag en een dubbele ribbontweeter. Set 2 bestaat uit een PC die via USB wordt gekoppeld met de North Star Design Extremo met een externe USB-input en zilveren I2S-verbinding. Hiermee kunnen asynchroon 24-bitbestanden worden afgespeeld. Van de DAC gaat het naar Lyngdorf voor- en eindversterkers (DPA-1 en SDA2175), waarbij Lyngdorf’s RoomPerfect de iets mindere akoestiek in dit zaaldeel weer compenseert. AudioPerfect splitst het signaal ook in twee delen op niveau van de actieve crossover in de Lyngdorf voorversterker en werkt dus met twee aparte midhoogspeakers (DP-1) en basspeakers tegen de achterwand (BW-1), beide van Lyngdorf.Set 3 (en 4) staan in het andere (grotere) zaaldeel, waar de akoestiek beter is. Hier zetten ze dus geen signaalprocessing in, maar krijg je exact te horen wat op de CD, netwerkschijf of computer staat. Om te beginnen laat AudioPerfect je hier horen tot wat de nieuwe Musical Fidelity M1 CDT (loopwerk) en M1 Clic (voorversterker/netwerkstreamer) in staat zijn en dat in combinatie met twee kleine actieve Artist 5 monitors van Adam Audio. Zonder subwoofer zullen de twee kleine toestelletjes en monitortjes een echt grote zaal vol natuurgetrouwe muziek stouwen.Set 4 staat naast het kleine setje 3, maar steekt om te beginnen flink af in gewicht. De Adam Audio Beta actieve speakers wegen 70kg per stuk. De dubbele subwoofers bevinden zich in voor- en achterwaartse richting en in een aparte behuizing. In de door zandzakjes gescheiden bovenbehuizing bevindt zich de laagweergever en de in X-art drivers geperfectioneerde midden en hoog air motion transformers van Dr. Oskar Heil. De speakers worden aangestuurd door de Musical Fidelity AMS Primo buizenvoorversterker. Als bron zetten ze zowel het PS Audio PerfectWave Transport in, als een RipNAS Statement netwerkschijf. Beide passeren eerst de PS Audio PerfectWave DAC met zijn nagenoeg jittervrije digital lens, waar data eerst worden in een intern geheugen geplaatst vooraleer ze om te zetten, zodat er volkomen asynchroon wordt vertaald van digitaal naar analoog.
De sets hangen aaneen met bekabeling van Supra en Synergistic Research. Stroombehandeling is van Supra en PS Audio (waaronder de P5 en P10 regenerators). Twee sets zullen worden getuned met Harmonix tuning devices. Deze “voodoo”-accessoires verbeteren het algemene geluidsbeeld door de trillingen van alle apparaten en luidsprekers te absorberen. Ook de ruimte kan aangepakt worden met Harmonix tuning discs om de ruimte beter te laten reageren op de muziekgolven.
Primeur: op deze show stelt AudioPerfect de SoundPerfectRelax voor.

Openingstijden
De shows worden gegeven op zaterdag 12 en zondag 13 november en duren van 10:00 uur tot 18:00 uur. In de demonstratieruimtes kun je tijdens het luisteren genieten van een lekker drankje. Bezoekers die een contactformulier invullen, kunnen een gratis wijnpakketje winnen. 

Locatie
Hotel Leonardo Brugge
Chartreuseweg 20
8200 Brugge (België)

Voor meer informatie kun je kijken op de website van AudioPerfect.

 
EDITORS' CHOICE