Musical Affairs op X-fi 2011

Redactie HiFi.nl | 18 oktober 2011 | Musical Affairs

De laatste dagen voor de tweede X-fi Audioshow van start gaat, brengen we u graag op de hoogte van de laatste deelnemende partijen die nog in onze aankondigingsrubriek voorbij moeten komen. Vandaag: Musical Affairs.

Musical Affairs is onder meer op X-fi aanwezig om de nieuwe luidspreker – de "Grand Crescendo Appassionata" – te presenteren. Maar daarnaast is ook de PEL Audio DAC te beluisteren, en zal Rob Hubertse (DHTRob voor de intimi) een interessant en werkelijk perfect klinkend streaming systeem, samengesteld uit relatief zeer betaalbare componenten, demonstreren.

Deze Grand Crescendo Appassionata is gebaseerd op het beproefde resonante kast ontwerp van Musical Affairs; de luidsprekerkast is hierbij opgebouwd uit relatief dunne (4 tot 13 mm) houten panelen, welke zijn voorzien van een aantal verstevigingen, ook wel braces genoemd. De kast is aan de achter- en onderzijde geheel open en er is geen dempingsmateriaal in aanwezig. Als weergever is een 30 cm hoogrendement breedbandunit toegepast; deze unit is voorzien van een “fieldcoil” gelijkstroom gevoed magneetsysteem. Het fieldcoil principe staat voor een ongekend dynamische, zeer gedetailleerde muziekweergave.

De show wordt gehouden op zaterdag 22 en zondag 23 oktober a.s. en is geopend van 10:00 tot 18:00 uur. Het zal Musical Affairs een groot genoegen zijn u te mogen verwelkomen!

Bekijk al het X-Fi Show nieuws op de X-Fi Special Page!


EDITORS' CHOICE