NIEUWSDenon

De nieuwe DNP-720AE van Denon

Redactie HiFi.nl | 30 september 2011 | Denon

Denon introduceert haar eerste Netwerk Audio Speler; de DNP-720AE. Eenmaal aangesloten op een stereo versterker, wordt de weg gemakkelijk geëffend voor audio streaming via zowel Wi-Fi als Ethernet, inclusief de toepassing van Airplay met een iPod touch, iPad of iPhone.

Met de DNP-720AE Netwerk Audio Speler van Denon kun je genieten van een grote variëteit aan internet radio, digitale online content of netwerk muziek bestanden. Deze ondersteunt ook Apple’s AirPlay om muziek rechtstreeks te streamen vanaf een iPad, iPhone or iPod touch, of van de iTunes muziekbibliotheek. Dankzij de DLNA 1.5 compatibiliteit kunnen Network Attached Storage (NAS) apparaten snel worden benaderd om de favoriete nummers feilloos af te spelen in een volgens Denon niet eerder gehoorde geluidskwaliteit.De audiotuning is gebaseerd op Denon`s gerenommeerde “Simple & straight” circuit ontwerp en zo kort mogelijke signaalweg, teneinde de geluidsweergave te optimaliseren. Streng geselecteerde audiocomponenten worden toegepast, zoals een hoogwaardige 24-bit/192kHz digitaal-naar-analoog audio converter om er maar eentje te noemen.

Voor een simpele bediening is de DNP-720AE voorzien van een flexibele gebruikers interface om op verschillende manieren gemakkelijk in bibliotheken te kunnen browsen, zoals het 3 regelige OLED display, de meegeleverde afstandsbediening of een iPad/iPhone/iPod touch met de originele Denon Remote App. Drie “quick select” knoppen kunnen gebruikt worden om snel toegang te krijgen tot favoriete Internet Radio stationsDe USB  ingang op het frontpaneel biedt nog meer weergavemogelijkheden, zoals de digitale overdracht van iDevices of andere aangesloten USB massa opslag apparaten. De DNP is ook Windows 7 gecertificeerd  voor “Play to” om gemakkelijk audiobestanden te streamen van de Windows Player 12 of hoger naar het stereosysteem. Meer klassiek ingestelde luisteraars kunnen ook genieten van de gewone AM/FM radio stations via de ingebouwde tuner.

Prijs & beschikbaarheid
De Denon DNP-720AE biedt nagenoeg ongelimiteerde weergavemogelijkheden en komt in september in twee kleuren op de markt: in zwart of premium silver voor een perfecte opwaardering van bestaande stereosystemen. Hij is verkrijgbaar voor 499 euro. Leer meer in de nieuwe promotie video met de US rock band Young the Giant op www.youtube.com/DenonEurope.

MERK

EDITORS' CHOICE