Monitor Audio introduceert de iDeck Serie


Redactie HiFi.nl | 29 september 2011 | Monitor Audio

Nieuw van Monitor Audio is de iDeck Serie. Met de iDeck Serie krijgt je iPod of iPhone plots een kwaliteit van Monitor-Audio-niveau. “Mooi om naar te luisteren, maar ook mooi om naar te kijken”, aldus Monitor Audio.

De iDeck Serie zorgt voor maximale ‘oog’-  en ‘oor’-kwaliteit dankzij typische Monitor Audio componenten zoals de C-CAM luidsprekereenheden, maar vooral ook door de volgende unieke eigenschappen. De digitale informatie wordt naar muziek omgezet met speciaal ontwikkelde kwaliteits-DA-omzetters. Een iDeck heeft vier luidsprekereenheden (2x hoog en 2x laag), elk wordt aangestuurd door zijn eigen digitale versterker voor maximale dynamiek en volume.

De Automatic Position Correction (APC) is een digitale equalizer die automatisch de weergave optimaliseert voor elke plek waar je de iDeck neerzet. De Bass Level Management (BLM)-functie zorgt dat de klankbalans bij lagere volumes correct blijft. Tot slot kun je via de WiFi-dongles ook (draadloos) het geluid van een computer weergeven. De i100 met zijn prachtige compacte driehoeksvorm heeft 2x 75 mm C-CAM laageenheden en 30 W versterkers plus 2x 19 mm Gold Dome hoogeenheden met 15 W versterkers. De i200 is de sublieme audiodock met 2x 100 mm C-CAM laageenheden en 50 W versterkers plus 2x 25 mm Gold Dome hoogeenheden met 20 W versterkers.Bij het ontwerp heeft de weergavekwaliteit voorop gestaan, maar is het uiterlijk niet vergeten. Daarbij is natuurlijk ruim geput uit de bekende MA-technologieën en de kennis van de luidsprekerontwerpers. De iDeck is daarom vooral een echte Monitor Audio luidspreker. De gebruikte technologieën zijn volgens Monitor Audio ongekend in iDock-land: DA-omzetters met een resolutie van 28/56-bit plus hoge snelheid met dubbele nauwkeurigheid, C-CAM luidsprekers elk met een eigen krachtige digitale versterker en wisselfilter, automatische correctie voor de plaatsing plus een IR afstandsbediening. Het eco-ontwerp voldoet daarbij aan de zwaarste normen dankzij het energieverbruik van max. 0,5 W in stand-by. De Dock-connector maakt het maximaal eenvoudig je iPod/iPhone direct aan te sluiten. De intelligente laadfunctie zorgt er dan voor dat je apparaat ook meteen weer wordt opgeladen.

Prijs & beschikbaarheid
De Monitor Audio iDeck Serie is vanaf september leverbaar in zwart. De verkoopprijzen zijn (per stuk) 400 euro voor de iDeck i100 en 500 euro voor de iDeck i200. Monitor Audio laat ook weten dat zij de iDeck Serie meenemen naar AV-NU 2011, dus je kunt de serie met eigen ogen gaan bekijken op 21, 22 en 23 oktober in de Jaarbeurs Utrecht. Monitor Audio heeft ook een website waar je op kunt kijken voor meer informatie.

EDITORS' CHOICE