NIEUWSPro-Ject

Pro-Ject op High End 2011

Op de High End München waren zoveel merken en importeurs aanwezig dat we snappen dat het lastig is juist dat ene merk waar je meer over wilde weten in het showverslag terug te vinden. Daarom hebben we hieronder het stuk over Pro-Ject op de High End uitgelicht: 

Deze Oostenrijkse fabrikant begon als bouwer van betaalbare en hoogwaardige platenspelers, maar introduceerde gaandeweg ook een hele serie elektronica waarvan de naam steevast eindigde op -box. De bekendste zijn de Phonobox en de Tube Box voor bij de platenspelers, maar tegenwoordig bieden ze ook (mini)versterkers, cd-spelers, iPod docks, D/A converters, kabels en luidsprekers aan. Een compleet gamma dus, met de mogelijkheid om een volledige Pro-Ject set op te bouwen. Alleen een streaming-device ontbrak nog en daar komt nu dus ook verandering in.

Pro-Ject Straming Box - (c) M&M4Media

De Streaming Box staat op het moment dat wij de stand bezoeken helaas niet te spelen, maar de achterzijde toont in elk geval coaxiale, optische en USB-ingangen, een ethernet en Wifi aansluiting en een fraai kleurendisplay met nog een USB ingang aan de voorzijde. Deze UPnP streamer kan bestanden tot 24/192 afspelen en gaat rond de 700 euro kosten.

MERK

EDITORS' CHOICE