NIEUWSSonos

Spotify gaat als een speer

Redactie HiFi.nl | 20 mei 2011 | Sonos

Spotify is pas een jaar verkrijgbaar in ons kleine kikkerlandje, maar is nu al razend populair. Nederlandse Spotify-gebruikers hebben dit jaar voor 2000 jaar aan muziek gestreamd.

En wat streamt Nederland dan? De populairste Nederlandse artiest is De Jeugd Van Tegenwoordig. De populairste track is Rolling In The Deep van Adele. Ironisch feit: het album 21, waarop dit nummer staat, is niet te beluisteren via Spotify. Ook de redactie van HiFi.nl is fan van Spotify, door het enorme muziekaanbod voel je, je als een kind in een snoepwinkel.

Nederland was na het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Frankrijk, Zweden, Noorwegen en Finland het zevende land waarin de dienst toegankelijk werd gemaakt. Gebruikers kunnen via Spotify de tracks niet downloaden, maar wel online – legaal – beluisteren. Je wordt zo geen eigenaar van de muziek, maar kunt deze wel delen met vrienden die ook zijn aangemeld bij Spotify.  Er zijn drie soorten lidmaatschappen mogelijk: Open, Unlimited en Premium.

Pas geleden maakte Spotify iPods en iPhones compatibel voor deze dienst. Gebruikers van de gratis en de Unlimited-versie kunnen vanaf nu afspeellijsten beluisteren via een mobiele applicatie. Voorheen was dit alleen mogelijk voor Premium-abonnees.

Kijk hier voor meer informatie over Spotify


EDITORS' CHOICE