NIEUWSMeridian

Meridian introduceert Media Core 600

Redactie HiFi.nl | 20 mei 2011 | Meridian

Meridian brengt een nieuw Sooloos digitaal media systeem op de markt met de naam Media Core 600. De nieuwe Meridian Sooloos is een compleet Multi-Zone systeem in één enkele behuizing die in een standaard 19 inch rack gemonteerd kan worden.

De Media Core 600 is het krachtigste en meest uitgebreide product tot nu toe. Sluit deze gastheer voor de lossless muziekbibliotheek aan op het internet en krijg de beschikking over duizenden internet radiostations. Er zijn vele geschikte afstandsbedieningen voor de Media Core 600 en er is een gratis Sooloos app om bediening met iPad, iPhone en iPod te laten plaatsvinden. Uiteraard werkt de Media Core 600 in een netwerk perfect samen met de overige Sooloos producten en kan hij aangesloten worden op ieder Meridian digitaal DSP luidsprekersysteem.

Met de ruime opslagcapaciteit van 2x2 Terabyte is er voldoende ruimte om circa 5000 CD’s op te slaan én een volledige back-up te hebben. De mogelijkheid om zes zones van een lossless digitaal signaal te voorzien maakt de Media Core 600 uitermate geschikt als kloppend digitaal hart van het audiosysteem. De nieuwe behuizing herbergt niet alleen de nieuwste Sooloos software, maar ook state-of-the-art hardware. De geavanceerde schakelende voeding en het efficiënte koelsysteem maken plaatsing in een 19” rack mogelijk en zorgen voor een zeer stabiele en betrouwbare werking.

Meridian Sooloos heeft speciaal voor de iPad, iPhone en iPod  van Apple een nieuwe app ontwikkeld, die gratis is te downloaden vanaf de iTunes App store van Apple. Met deze applicatie is volledige bediening van de Media Core 600 mogelijk, terwijl optimaal gebruik gemaakt wordt van de vernieuwende mogelijkheden die de Apple producten bieden. Kijk voor meer informatie over de Meridian Media Core 600 op de website van Vietron.


EDITORS' CHOICE