NIEUWS

Showverslagen De Doelen en Café Engels


Redactie HiFi.nl | 26 april 2011

Vorige week vonden in één weekend De Doelen Lente Hifi Show en de Café Engels Hifi Show plaats, op een steenworp afstand van elkaar in centrum Rotterdam. HiFi.nl besteedde in de aanloop naar beide evenementen veel aandacht aan het programma middels onze blog, maar uiteraard stuurden wij ook verslaggevers richting de Maasstad. 

De Doelen-show was dermate uitgebreid, dat we het showverslag in twee delen hebben moeten hakken. In deel 1, dat hier te vinden is, vind je onder andere de nieuwe Totem Element, Audiovector, Oracle Audio, Clear Audio en de schitterende Devialet D-Premier versterker. Ook indrukwekkend zijn de Arcadian Audio Pnoe luidsprekers. 

In deel 2 van het Doelen-verslag aandacht voor het Britse Music First Audio, dat op ambachtelijke wijze passieve magnetische voorversterkers maakt. Ook was de Musical Fidelity VLink in Rotterdam te beleven, evenals de Audio Physic Scorpio luidsprekers. Ook heel stijlvol is de Steinway Lyngdorf set die er stond opgesteld.

Bij Café Engels, tenslotte, stond het Franse merk Leedh indruk te maken met kleine speakers die een bijzonder helder geluid gaven. Verder losse D/A-converters, onder andere van Medevoort en Zodiac’s van Bulgaarse merk Antelope en Nederlandse ambacht van Kanzy (buizenversterkers) en Mansberg Visual Sound, die hun gewelfde Sinus luidsprekers voor het eerst aan de buitenwereld toonden. Het verslag van Café Engels is hier te lezen.

EDITORS' CHOICE