NIEUWSKharma

Primeur: de nieuwe Kharma Elegance

Redactie HiFi.nl | 23 maart 2011 | Kharma

De Nederlandse luidsprekerfabrikant Kharma introduceert de Elegance dB7, een high-end luidspreker die een elegante vormgeving koppelt aan optimale functionaliteit. De luidspreker is vanaf vandaag verkrijgbaar, maar vrijdag heeft HiFi.nl al de recensie!

De Elegance DB7 is de eerste luidspreker in een innovatieve lijn die de internationaal gerespecteerde Kharma Ceramique serie vervangt. Door in eigen huis een nieuwe carbon luidsprekerunit te ontwikkelen slaagde Kharma er in weer een aanzienlijke stap voorwaarts te zetten in realistische muziekweergave.

Hoewel de vorm van de luidsprekerkasten is ontworpen voor een zo goed mogelijke afstraling van het geluid is ook zeer veel aandacht besteed aan de uiterlijke schoonheid. De Kharma Elegance dB7 is standaard voorzien van luxueuze, donker-aubergine hoogglans lak en diverse subtiele details in verchroomd en zwart gelakt metaal. Uiteraard kunnen kleur en afwerking aan de lifestyle-wens van de koper worden aangepast, zodat de luidspreker moeiteloos in zowel klassieke als moderne interieurs past. 

Kharma loopt al sinds de introductie van hun Ceramique serie in 1998 voorop in hoogwaardige luidsprekertechnologie. Er is ruim twee jaar aan de nieuwe Kharma Composite Driver (KCD) gewerkt. Het idee om carbon als uitgangspunt te gebruiken is geïnspireerd door de ruimtevaart en de formule-1, waar materialen zowel zeer licht als extreem sterk moeten zijn. De toepassing van dit materiaal in een luidspreker levert een tot nu toe ongekende snelheid en controle op. 

In de Elegance dB7 zitten twee nieuwe 7-inch KCD luidsprekers - de naam is dan ook een afkorting van Double Bass, 7-inch. Een volledig uit Beryllium vervaardigde tweeter zorgt voor een uiterst gedetailleerde en toch zijdezachte weergave van de hoge tonen. Door de volledig nieuw ontworpen voet onder de luidspreker worden trillingen van én naar de ondergrond gedempt. In hoogte verstelbare kegels zorgen daarbij voor een optimale koppeling met de vloer. 

De Kharma Elegance dB7 is per direct leverbaar, en kost in de standaarduitvoering €20.000 per paar.

Benieuwd naar meer producten van Kharma? Lees dan bijvoorbeeld onze recensie over de Kharma Loudspeaker Cable Grand Reference of de Ceramique Final Surround Edition

Specificaties
Systeem: 2-weg basreflex
Belastbaarheid: 150 Watt RMS/300 Watt piek
Frequentiebereik: 29-30.000 Hz
Impedantie: 4Ohm
Gevoeligheid: 88dB/1W/1m
Maximale geluidsdruk: 110 dB
Hoogte: 101 cm. incl. voet
Diepte: 58 cm
Breedte: 36 cm

MERK

EDITORS' CHOICE