NIEUWS

Samenwerking Tandberg en Nortel


Redactie AV & Domotica | 05 juni 2008
Ingezonden mededeling)

TANDBERG, leverancier en producent van telepresence, high-definition videoconferencing en mobile video-oplossingen, en Nortel, aanbieder van telefonie, data, eBusiness en draadloze oplossingen voor internet, bieden wereldwijd telepresence en high-definition (HD) videoconferencing aan als een managed service. Deze service wordt aangeboden via service providers en direct via Nortel. Met deze samenwerking komen TANDBERG en Nortel tegemoet aan de toenemende vraag naar videoconferencing als een managed service.

Videoconferencing als een managed service maakt de planning en set-up van videoconferences gemakkelijk. Reserveringen voor een videogesprek worden aangevraagd via het web en de systemen worden vooraf met elkaar verbonden. Een videogesprek kan worden opgenomen en op een later tijdstip via computer, laptop en andere mobiele apparaten worden afgespeeld. Hierdoor is een videoconference net zo gemakkelijk en effectief als een vergadering waarbij deelnemers fysiek aanwezig zijn. Ook de SLA’s, continue support, netwerk monitoring en het meetinstrument voor de geleverde prestatie garanderen optimaal gebruikersgemak en beschikbaarheid van de systemen. Gebruik van de Telepresence services van Nortel en het telepresenceportfolio van TANDBERG, waaronder Experia, kan bedrijven helpen hun reiskosten en CO2-uitstoot drastisch te verminderen.
 
De TANDBERG-systemen zijn geïntegreerd met Nortel’s unified communications platformen en Agile Communication Environment, waardoor organisaties videoconferencing gemakkelijk kunnen inpassen in hun unified communications oplossing. Tot deze platformen behoren Microsoft Office Communications Server 2007, IBM Lotus Sametime, Multimedia Communication Server 5100 en de Communication Server 1000 van Nortel.
 
Dietmar Wendt, president Global Service bij Nortel: “Wij maken de technologie transparant. Een vergadering via video is niet anders dan een normale face-to-face vergadering, alleen in een kamer ingericht met een videoconferencingsysteem. TANDBERG en Nortel bieden hiervoor een volledig beheerd systeem over het IP-netwerk van een organisatie, zonder dat dit impact heeft op de bestaande VoIP- en andere data-applicaties.”
 
Fredrik Halvorsen, CEO van TANDBERG: “Gebruikersgemak is essentieel voor organisaties die wereldwijd videoconferencing inzetten. De mogelijkheid om videoconferencing als managed service af te nemen en het feit dat onze systemen op open standaarden gebaseerd zijn, zorgen ervoor dat de gebruikers dit gemak ervaren.”

EDITORS' CHOICE

 • Op vakantie bij de dealer
  Primeur: Bowers & Wilkins 700 Signature
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »
 • Review
  NAD M33: grensverleggend
  Review
  lees meer »
 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »