NIEUWSApple

Hifi-kwaliteit via Bluetooth op CES

Redactie HiFi.nl | 06 januari 2011 | Apple

CSR, producent in draadloze technologie, kondigt vandaag op de Consumer Electronic Show (CES) in Las Vegas een samenwerking met audiomerk Altec Lansing aan. De speakerbouwer, die zich vooral richt op de mobiele- en computermarkt, gaat CSR`s aptX audio CODEC technologie gebruiken om zijn draadloze Bluetooth-luidspreker InMotion Air hifi geluidskwaliteit te geven.

Het nieuwe model van Altec Lansing combineert draagbaarheid met het kamervullende geluid van een high end stereosysteem. De aptX audio CODEC van CSR moet de luidsprekerfabrikant helpen om die kwaliteit te bereiken zonder tussenkomst van kabels of docks. Gebruikers kunnen dan muziek draadloos streamen vanaf hun iPhone, iPad of ander apparaat dat van Bluetooth voorzien is.

“We wilden een draadloze luidspreker maken die de geluidskwaliteit van een high-end luidspreker dock evenaart”, aldus Steven Schlangen, productmanager bij Altec Lansing. “Maar dan wel eentje met alle voordelen die draadloze communicatie biedt.”

Met een USB-zender in een laptop is het bereik van de speaker zo’n 100 meter, via Bluetooth werkt hij tot zo’n 10 meter afstand. De aptX-technologie moet cd-kwaliteit audio-output leveren. Het draagbare apparaat kan tot zeven uur spelen zonder opladen en is compatible met iTunes, Windows Media Player en andere streamingsoftware.

De prijs voor een InMotion Air ligt rond de 200 dollar.


EDITORS' CHOICE