NIEUWSTeac

Nieuwe streaming producten Teac


Redactie HiFi.nl | 24 december 2010 | Teac

De interesse voor Streaming Audio producten neemt snel toe. Ook worden er steeds nieuwe eisen gesteld aan de functionaliteit van deze producten. Om aan deze eisen te voldoen heeft Teac een serie nieuwe producten aan het assortiment toegevoegd.

Deze ‘TEAC WAP’ producten zijn UPnP en DLNA gecertificeerd, en daarmee eenvoudig te installeren op het bestaande thuisnetwerk. De apparaten bieden snelle toegang tot duizenden internet-radiostations én geluidsbestanden op computers, netwerkservers (NAS) en usb-apparaten. Bovendien horen ook muziekservices als
MP3tunes.com tot de uitrusting van van de WAP spelers.


Foto: de WAP 8600 BRC

Zowat alle stereoformaten worden ondersteund door de producten, waaronder mp3, wav en flac 24/96.
Een belangrijk onderscheid van deze nieuwe producten ten opzichte van bestaande goedkopere producten is dat de communicatie tussen de afstandsbediening (WAP 8600 BRC) en ontvangers niet meer via RF maar op basis van het WLan protocol wordt gevoerd. Daarmee is de communicatie sneller geworden.

De WAP-8600 is een complete set bestaande uit ontvanger (WAP 8600 SMR) en afstandsbediening (WAP-8600BRC). De geheel nieuw ontwikkelde ontvanger WAP-AR100 gaat een stap verder. Er is gekozen voor een nieuwe hoogwaardiger DA converter en er is functionaliteit aan toegevoegd als toonregeling, regelbaar uitgangsniveau en een 3,5 mm jack ingang. Daarnaast hebben deze modellen een cinch audiouitgang, 2 USB ingangen, een optisch digitale uitgang en de mogelijkheid een 2.5” SATA harde schijf te integreren.


Foto: de WAP AX-100

De WAP-AX100 en AX250 zijn in basis gelijk aan de AR100, maar hebben respectievelijk een 2 x 50 of 2 x 125 watt digitale versterker aan boord. Ook kan een actieve subwoofer worden aangesloten. Daarmee bieden deze modellen de mogelijkheid voor het eenvoudig opzetten van een (bedraad of wireless) multiroom/zone systeem, zonder dat er in de andere ruimtes een audiosysteem aanwezig hoeft te zijn. Een enkele afstandsbediening (WAP-8600 BRC) kan meerdere ontvangers bedienen.

Verkoopprijzen:

  • WAP-8600 ontvanger/afstandsbedieningsset 519 euro
  • WLan afstandsbediening WAP-8600BRC 329 euro
  • Ontvanger WAP-AR100 419 euro
  • Ontvanger/versterker WAP-AX100 579 euro
  • Ontvanger/versterker WAP-AX 250 679 euro

EDITORS' CHOICE