NIEUWSArcam

Arcam introduceert de rCube

Redactie HiFi.nl | 26 november 2010 | Arcam

We kwamen hem al tegen op de Woonbeurs, AV-NU én op de KNVB Dealerdagen, en nu wordt hij ook daadwerkelijk oor importeur Audiac geïntroduceerd: de Arcam rCube iPod-dock. 

De rCube is een veelzijdige audioinnovatie. In de vierkante, compacte behuizing (de rCube is kleiner dan een voetbal) zijn een iPod-dock, een stereoversterker en een set speakers ondergebracht, waarmee de Arcam rCube volgens de importeur een kamerbreed stereobeeld van hifi-niveau neerzet. De rCube biedt streaming audio, binnen maar ook buiten dankzij de ingebouwde accu, en maakt gebruik van KLEER-technologie voor draadloze audio.rCube kan het hele huis draadloos van muziek voorzien: de ene rCube geeft het signaal door aan de volgende, tot acht rCubes aan toe. Streamen vanaf pc of Mac gaat via de rWave dongle, terwijl de rWand dongel een iPhone, iPad of iPod tot draadloze klankbron maakt. 

De ingebouwde lithium ion accu biedt maximaal acht uur luisterplezier voor hij weer opgeladen dient te worden middels de meegeleverde voedingsadapter. Natuurlijk kan een iPhone of iPod ook rechtstreeks in de rCube geplaatst worden. Vanuit de Dock kan de muziek vervolgens ook draadloos naar een rCube verzonden worden die in een andere ruimte staat. De iPhone of iPod wordt ook meteen opgeladen wanneer hij geplaatst is. Naast een set discrete, aan de bovenzijde aangebrachte bedieningstoetsen beschikt de rCube ook over een complete afstandsbediening, die vanzelfsprekend ook een geplaatste iPhone of iPod bestuurt. De rCube maakt volop muziek met zijn 2x35 watt versterkers voor de woofers en 2x10 watt voor het hoog, en een THD van 0,1% bij tachtig procent van het maximale vermogen. Hij meet een uiterst bescheiden 20x20x20 cm en is met zijn 5 kilo prima draagbaar.

Prijs en beschikbaarheid
De rCube heeft een adviesprijs van 699 euro en is leverbaar in hoogglans zwart en binnenkort ook in wit. 


EDITORS' CHOICE