NIEUWSMcIntosh

MC302: nieuwe McIntosh eindversterker

Redactie HiFi.nl | 04 november 2010 | McIntosh

McIntosh komt met een nieuwe eindversterker. De fabrikant noemt hem MC302, omdat hij ruim 300 Watt continu per kanaal levert aan 2, 4 of 8 Ohm luidsprekers. Waarbij de fabrikant vermeldt dat deze MC302 liefst 1200 Watt-piek en tot wel 60 Ampere stroom levert.

Een slim elektronisch en mechanisch ontwerp laat de MC302 heel koeltjes zijn werk doen. Dat wordt mogelijk gemaakt door toepassing van speciale nieuwe ThermalTrak® transistoren, die zorgen voor bemeting en handhaving van een ideale bedrijfstemperatuur.
De MC302 is een gebalanceerd ontwerp, waarvan het chassis twee versterkermodules met elk een groot koelblok bevat. Elke module bestaat uit een complete gebalanceerde differentieel-versterker met 12 complementaire ThermalTrak® eindtransistoren.

Vandaar gaat het naar de McIntosh Output Autoformers, die impedantie-matching mogelijk maken op 2, 4 of 8 Ohms luidsprekers. Aan deze Output Autoformers, waarmee McIntosh binnen de industrie een goede reputatie heeft opgebouwd, dankt de MC302 zijn bijzondere prestaties en - volgens de fabrikant - de mogelijkheid er elke gewenste luidspreker mee aan te drijven

Net als de overbemeten voedingstransformator worden ook beide Output Autoformers in geextrudeerd aluminium behuizingen geplaatst en vervolgens ingegoten in hars. Deze zeker niet goedkope constructie bevordert een lange levensduur van de componenten en laat ze in rust en koelte hun werk doen.
 Naast twee piek-aanwijzende Watt-meters beschikt de MC302 over een compleet pakket beschermingsmaatregelen: de al genoemde ThermalTrak® technologie, Sentry Monitor (tegen kortsluiting in de luidsprekerkabels) en Powerguard (voorkomt oversturing van de versterker). Dit McIntosh Power Assurance System vrijwaart de MC302 voor onregelmatigheden in de werking en garandeert levering van de beloofde prestaties en een lange levensduur. De McIntosh MC302 beschikt naast Cinch-ingangen uiteraard over gebalanceerde XLR-inputs.

Prijs en beschikbaarheid
Het apparaat wordt geïmporteerd door New TransTec en heeft een adviesprijs van 7.750 euro. Zie voor meer info www.transtec.nl.

MERK

EDITORS' CHOICE