NIEUWSOlive

Nieuw: Olive O3HD muziekserver

Redactie HiFi.nl | 04 november 2010 | Olive

De inmiddels bekende Olive O4HD muziekserver krijgt met de O3HD een kleiner broertje. Basis voor deze nieuwe server is natuurlijk de O4HD, die door Sound + Vision Magazine als ‘een revolutionaire stap vooruit’ omschreven werd. Het toestel maakt de mogelijkheid om een grote collectie cd’s digitaal op te slaan beter bereikbaar: de prijs van de 03HD is lager dan die van veel vergelijkbare oplossingen.

Groot voordeel van de O3HD is dat het om een stand-alone machine gaat die niet om software-installaties, netwerkinstellingen of virusprotectie vraagt. De server biedt een kleuren touchscreen waarmee de gebruiker probleemloos door zijn op de harde schijf opgeslagen albums navigeert en de muziek van zijn keuze afspeelt over de bestaande stereoset. De 24-bits/192 kHz D/A-converter zorgt daarbij voor een hoge geluidskwaliteit.Zodra de O3HD op de stereoinstallatie is aangesloten, zijn alle op de interne harde schijf opgeslagen albums toegankelijk met Olive’s eigen touchschreen-techniek. De intuïtieve interface maakt het eenvoudig om door de albums te bladeren, speellijsten te maken of naar bepaalde titels te zoeken, terwijl de innovatieve Cover View het mogelijk maakt om de hele collectie met een enkele vingerbeweging te sorteren.

Ontworpen met het oog op grote collecties, heeft de O3HD een harde schijf met ruimte voor niet minder dan 1500 cd’s of 5000 HD-songs. De O3HD slaat muziek op in Wav, Flac, MP3 128 en 320 kbit/s en AAC 128 kbit/s. Daarnaast ondersteunt de server de weergave van 24-bits hoge-definitietracks (HD) met een eersteklas 24-bits D/A-converter met 192kHz upsampling.De gestileerde behuizing is net als de rest van het concept met het oog op optimale klankkwaliteit ontworpen. Zo is er voor de koeling geen ventilator nodig en beschikt de O3HD over een onhoorbaar stille, meervoudig gedempte harde schijf. Met de gratis beschikbare Olive App is elke iPhone of iPad als multifunctionele afstandsbediening te gebruiken. 

Prijs en beschikbaarheid
De prijs van de vanaf heden in zwart en zilver leverbare 03HD is 1.199 euro. 

MERK

EDITORS' CHOICE