Nieuwe versterkers Advance Acoustic


Redactie HiFi.nl | 01 november 2010 | Advance Acoustic

Advance Acoustic komt met een drietal nieuwe producten: de MPP 506DA voorversterker, de MAP 102 geïntegreerde versterker en de MAA 706 mono eindversterker. 

De MPP 506DA is een doorontwikkeling van de MPP505 voorversterker. Met name de D/A converter en de digitale ingangen zijn onder handen genomen. Ook is er rekening gehouden met de wens van “snelle” ingangen aan de voorzijde. Deze voorversterker belichaamt het samensmelten van klassieke, bewezen techniek en moderne mogelijkheden zoals een computer als muziekbron. Hiertoe is de voorversterker uitgerust met een D/A coverterboardaudio board dat is voorzien van een Analogue Device 24 bit / 384kHz DAC. MPP 506DA heeft vijf digitale ingangen (2 x coaxiaal, 1 x optisch, 1 x AES/EBU en een USB ingang. Tevens herbergt de MPP 506DA een hoogwaardige phono voorversterker met schakelkeuze voor magnetodynamische- of moving coil elementen.


Foto: de MPP 506DA voorversterker

De MAP 102 versterker is in zijn klasse een bijzonder ontwerp. Ongebruikelijk is de “High Bias” schakelaar achterop het apparaat. Hiermee is de eindversterker in volledige A-klasse te schakelen tot een vermogen van 16 Watt per kanaal. Boven de 16 Watt functioneert de versterker in A/B, tot 2x 80 Watt aan 8 Ohm. Naast deze audiofiele eigenschappen is de MAP 102 ontworpen om aansluiting te krijgen bij een jonger publiek die hun eerste stappen zetten in de “voortgezette” audio wereld. Daarom beschikt deze versterker over speciale eigenschappen voor de gebruiker waarvoor MP3 niet is weg te denken. De MAP 102 heeft twee 3,5mm mini jack ingangen voor b.v. PC  en iPod en een USB (MP3) ingang aan de voorzijde. Ook de toonregeling is hierop aangepast. Naast de een regeling voor hoog, midden en laag (ook bypass) is voorzien in vier vaste equalizercurven voor de iPod en USB ingangen naar keuze.


Foto: de MAA 706 (boven) en MAP 102 (onder)

De MAA 706 is een doorontwikkeling van de succesvolle MAA705 mono eindversterker. Daar waar zinvol zijn verbeteringen toegepast met in het achterhoofd het doel dat de versterker zeer betaalbaar moest blijven. Het mono ontwerp zorgt voor een onbeperkte scheiding van kanalen. Het uitgangsvermogen staat altijd volledig ter beschikking van het betreffende kanaal en behoeft niet gedeeld te worden met het andere kanaal. Qua vermogen is er vrijwel niets veranderd. Wat wel is veranderd is de mogelijkheid om zelf te kunnen kiezen tussen Klasse A of Klasse A/B gebruik. Voorheen was er een automatisch schakelmoment tussen Klasse A (ca. 50W) en Klasse A/B (ca. 200W/8Ohm). De gebruiker kan nu door middel van een schakelaar zelf bepalen in welke mode de versterker moet functioneren.

Prijs en beschikbaarheid
De nieuwe versterkers zijn leverbaar medio december. De MPP 506DA voorversterker kost 899 euro, de MAP 102 geïntegreerde versterker 599 euro en de MAA 706 eindversterker 999 euro. 

EDITORS' CHOICE