NIEUWSKanzy

Kanzy KAAM-1000 op AV-NU

Redactie HiFi.nl | 12 oktober 2010 | Kanzy

Afgelopen zaterdag (9 oktober) kwamen belangstellenden uit het hele land naar de Polyhymnia Studio’s te Baarn voor de lancering van de KAAM-1000, de handgemaakte en volledig luchtgemonteerde buizenversterker van de nieuwe Nederlandse producent Kanzy.  Muziekkenners Jan Douwe Kroeske en Leo Blokhuis lieten tijdens de luistersessies horen wat de KAAM-1000 in huis heeft. Als je hier niet bij was, en je wil het apparaat toch van dichtbij zien kun je op 23, 24 en 25 oktober terecht op de AV-NU beurs in Utrecht.

In zes ’dedicated’ luistersessies konden audio-liefhebbers en pers zaterdag kennismaken met het geluid van de KAAM-1000. Lezers van HVT en Music Emotion hadden hun favoriete muziekkeuze ingestuurd, wat resulteerde in een playlist met een hoge diversiteit. Kroeske had ter aanvulling nog enkele unieke live-opnames uit de 2metersessies meegenomen, waar de KAAM-1000 en de aangesloten luidsprekers (B&W Nautilus 802) duidelijk plezier in hadden.Bedenker en bouwer van de KAAM-1000, ingenieur Paul Dam, werd door zijn zoon, Kanzy-directeur Lars Dam, extra in het zonnetje gezet. Lars Dam: "Paul is erin geslaagd zijn missie te verwezenlijken: het zo puur mogelijk weergeven van het geluid van de originele geluidsdrager. Geen onnodige toevoegingen of concessies, geen machinale serieproductie; maar terug naar de essentie, met materialen van het hoogste niveau en assemblage via luchtmontage."

Kanzy zal doorlopend luistersessies met de KAAM-1000 verzorgen tijdens de beurs AV-NU in Utrecht - de opvolger van de vertrouwde VAD show - op 23, 24 en 25 oktober.

Op www.kanzy.eu lees je meer informatie over het merk, de producten en dealers.


EDITORS' CHOICE