NIEUWSMcIntosh

McIntosh introduceert MC452 eindversterker

Redactie HiFi.nl | 05 oktober 2010 | McIntosh

De nieuwe MC452 is het resultaat van meer dan 60 jaar McIntosh engineering, met behulp van de modernste technologieen en componenten. Een MC452 staat voor de best mogelijke weergave onder alle omstandigheden, ook de zwaarste. Hij is gebouwd op een leven lang plezier.

Luidsprekers zijn er in allerlei soorten en maten, afhankelijk van o.a. kamergrootte en toepassing. Ze komen allemaal het beste tot hun recht bij een versterker met een zekere hoeveelheid power van onberispelijke kwaliteit. Met minstens 450 Watt per kanaal, beschikbaar bij een 2, 4 of 8 Ohms belasting, stelt MC452 elke luidspreker in staat om de muzikale dynamiek levensecht weer te geven.

Technologie

MC452 is een echt Quad Balanced ontwerp, met aan de basis  4 individuele versterkermodules die per stuk goed zijn voor 225 Watt vermogen. Elke module is een gebalanceerde differentieel-versterker met 10 complementaire ThermalTrack™ power transistoren. Twee modules gebalanceerd samengebracht betekent 20 power transistoren, per kanaal goed voor 450 Watt vermogen en stroomlevering van maar liefst 75 Ampere. De Quad Balanced output van die twee modules wordt gevoed aan de gebalanceerde uitgangs autoformers, met separate + en – uitgangen voor 2, 4 en 8 Ohms belastingen. Aan deze unieke uitgangs autoformers dankt de MC452 z’n uitzonderlijk hoge prestatiekwaliteit.De MC452 beschikt over 2 echte output Wattmeters. Alleen zo wordt de variabele belasting door de luidspreker meegewogen en kan de luisteraar het volume instellen dat nog past bij zijn luidsprekers. Die meters zijn naast competent ook snel: ze kunnen omgaan met pieken tot 1800 Watt, en een enkele puls bij 2 kHz doet ze al uitslaan tot 95% van de schaal!

De overbemeten voedingstransformator en beide uitgangs autoformers zijn gevat in aluminium behuizingen, die op hun beurt weer zijn geseald met een speciale harssoort. Deze methode is weliswaar duur, maar verlengt de levensduur van deze onderdelen en zorgt ervoor dat de versterker in alle koelte kan opereren.

Net als andere McIntosh versterkers biedt de MC452 een compleet scala beveiligingsvoorzieningen: Thermal Control beschermt hem tegen oververhitting, Sentry Monitor behoedt hem voor defecte luidsprekers of kortsluiting in de bekabeling en Power Guard zorgt ervoor dat de versterker niet in de vervorming wordt gestuurd.

Prestaties MC452

  • Type: stereo eindversterker
  • Vermogen: 2x 450 Watt continu over de volle bandbreedte, aan elke 2, 4 of 8 Ohms belasting
  • Bandbreedte: 20 - 20.000 Hz  binnen 0 en -0,25 dB, of 10  – 100.000 Hz binnen 0 en -3 dB
  • Harmonische vervorming: minder dan 0,005%
  • Signaal/ruisafstand: beter dan 122 dB (A-gewogen)


Prijs en beschikbaarheid:
De McIntosh MC452 is leverbaar vanaf october en heeft een adviesprijs van 10.500 euro

MERK

EDITORS' CHOICE