NIEUWSCrestron

Crestron in Musica É villa tijdens Woonbeurs

Redactie HiFi.nl | 06 september 2010 | Crestron

Op 25 september worden de deuren van de Amsterdamse RAI geopend voor de jaarlijkse Woonbeurs, waar voor het eerst het indrukwekkende Musica É belevingspaviljoen zal verrijzen. In deze nagebouwde villa tonen een aantal grote namen in de AV- en domoticabranche hun innovaties, waaronder het Amerikaanse Crestron, wereldmarktleider op het gebied van geavanceerde controle- en automatiseringssystemen, gespecialiseerd in domotica en woningautomatisering.


Crestron ontwikkelt totaaloplossingen voor de volledige integratie en bediening van onder andere audio, video, verlichting, communicatie en verwarming. Dit alles wordt op intuïtieve wijze beheerd via één of meerdere touchpanelen, en ook bediening met iPhone is mogelijk. Bovendien introduceerde het bedrijf eerder dit jaar een iPad app, waarmee het Crestron systeem ook met de populaire tablet te bedienen is. Hier is natuurlijk wel een Creston Control System voor nodig, waar de iPad verbinding mee maakt. 

Tijdens de Woonbeurs zal Crestron haar toepassingen demonstreren in een werkelijke woonomgeving, namelijk de compleet nagebouwde Musica É villa, ontworpen door toparchitect Eric Kant. Crestron is te vinden in de lounge en keuken van de villa, en demonstreert onder andere de volledige controle van verlichting, verdeling van video, surround audio, multi-room audio, en temperatuurcontrole. Hierbij gebruik gemaakt van het I-docking station, het V-panel (HD touchpanel) en een multimediaserver.

Musica É is op de woonbeurs van 25 september tot en met 3 oktober te vinden in de Hollandhal van de RAI.


EDITORS' CHOICE