NIEUWSPhilips

Veel innovaties op 50ste IFA beurs

Redactie HiFi.nl | 05 augustus 2010 | Philips

Van 3 tot en met 8 september vindt in Berlijn de vijftigste editie van de Internationale Funkausstellung plaats. De IFA is ‘s werelds grootste beurs voor consumentenelectronica, met daarbij veel aandacht voor audio/video-producten. Traditiegetrouw zullen er tijdens de beurs weer een hoop nieuwe producten worden getoond. Een vooruitblik.

De IFA meldt op haar site dat de 2009 editie voor maar liefst 3 miljard euro aan orders heeft gegenereerd. Meer dan 1000 exposanten uit bijna 50 verschillende landen schotelden de ruim 225.000 bezoekers hun innovaties voor. Voor de vijftigste editie wordt significante groei verwacht, zo liet de organisatie weten.

De IFA wordt in 2010 opgedeeld in zeven secties, te weten de ‘klassieke’ Home Entertainment, Audio Entertainment, My Media, Public Media, Communication en Technology & Components, plus de in 2008 toegevoegde sectie Home Appliances. Er zijn dit jaar twee nieuwe thema gebieden in de My Media sectie, namelijk de IFA iZone en de IFA eLibrary, waar veel bezoekers worden verwacht. In de iZone staat de volledige range aan Apple producten en accessoires. New Media producten zoals eBooks en tablet PC’s vinden hun plek in de eLibrary.

‘Hot’ op de beurs zal natuurlijk 3D televisie zijn en ook interactieve televisie zal in de schijnwerpers staan. De innovaties op televisie-gebied mogen we verwachten van vertrouwde namen, zoals Sony, Panasonic, LG, Philips en Samsung. Zo toont Philips een nieuwe 3D Ready televisie met LED technologie, Ambilight, Net TV en WiFi uit de 9000 LED serie. Onder andere Quadral en Magnat tonen nieuwe luidsprekers. Via IFA’s eigen online shop kunnen kaartjes worden gekocht.

MERK

EDITORS' CHOICE