NIEUWSCrestron

iPad katalysator voor domotica toepassingen?


Redactie HiFi.nl | 27 juli 2010 | Crestron

Het zal je niet ontgaan zijn: sinds vrijdag 23 juli ligt Apple’s tablet, de iPad, ook in Nederland in de winkels. Wereldwijd is het apparaat in relatief korte tijd al drie miljoen keer over de toonbank gegaan. Ook de eerste A/V-gerelateerde iPad apps duiken nu op. Waar we eerder al berichtten over de applicaties van onder andere Sonos en Meridian, werd onlangs onze aandacht gewekt door Crestron’s domotica app.

Het Amerikaanse Crestron introduceerde eerder dit jaar de eerste domotica applicatie voor de iPad, gebaseerd op hun eigen iPhone applicatie. Met deze app kun je ‘alles’ binnen huis bedienen, waarbij je moet denken aan de audioset en televisie maar ook verlichting en temperatuur. Hier is natuurlijk wel een Creston Control System voor nodig, waar de iPad verbinding mee maakt.


De iPad app van Crestron

In mei dit jaar liet het bedrijf weten de
#1 iPad app binnen de industrie te hebben; de applicatie, waar 79,99 euro voor betaald moet worden in de iTunes winkel, stond toen op plaats 31 in de ‘hitlijst’ van meest opbrengende iPad apps. Vorige week zagen we Creston’s app zelfs op plaats 14 in deze lijst staan.

De domotica app op de iPad lijkt dus aan te slaan. De nieuwe gadget van Apple heeft met zijn internet-toegang de
potentie om je online-leven (nieuws lezen, e-mail, Twitter, etc.) te koppelen aan dagelijkse activiteiten in huis, zoals de radio, verwarming en/of tv bedienen. Gezien het aantal domotica-apps dat voor de iPhone beschikbaar is mogen we ons in ieder geval gaan opmaken voor een hoop nieuwe domotica iPad apps.


Screenshot van de Crestron app op de 14e plek

EDITORS' CHOICE

 • Verslag en jubileumaanbiedingen
  Songs of Protest met Goldmund en Kharma
  Verslag en jubileumaanbiedingen
  lees meer »
 • Review
  GoldenEar BRX
  Review
  lees meer »
 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »