NIEUWSApple

iPad in de Nederlandse winkels


Redactie HiFi.nl | 22 juli 2010 | Apple

Sinds april wordt hij al in de Verenigde Staten verkocht: de iPad, Apple`s nieuwste gadget. Op vrijdag 23 juli is dan eindelijk ook Nederland aan de beurt en ligt de tablet in de winkel.

Ook in hifi-land zorgde de iPad voor een hoop buzz. Met het apparaat kun je namelijk ook apparatuur bedienen en op een aantrekkelijke manier door je digitale muziekbibliotheek struinen. Uit ons artikel iPad en Hifi: “Vanuit je luie stoel download je met een paar muisklikken - oh nee, hij heeft natuurlijk geen muis - je favoriete muziek naar je eigen NAS. Gebruik de iPad om je Squeezebox (iPeng of Squeemote), Linn (Songbook of PlugPlayer) Naim (HDX of PlugPlayer) of je Sonos (Sonos Controller) systeem via de eigen App te bedienen. Door je album art navigeer je met je vinger, alles intuïtief en simpel."In Amerika overtreft de verkoop van deze tablet ruimschoots de voorspellingen. Onderzoeksbureau Forrester Research voorspelde in juni een verkoop van 3,5 miljoen tablets van alle merken en typen in het hele jaar 2010. In drie maanden werden er echter al 3 miljoen exemplaren verkocht. Ook in Nederland worden sterke verkoopcijfers verwacht; KPN, T-Mobile en Vodafone komen met scherp geprijsde abonnementen op databundels.

Het goedkoopste model van de iPad kost 499 euro. Er zijn ook duurdere varianten met meer geheugen en met een 3G-verbinding waarmee de gebruiker overal online kan. Het duurste model gaat voor 799 euro over de toonbank.

EDITORS' CHOICE