62 speakers in Audi Sound Concept Q7

Goed geluid in de auto wordt steeds belangrijker, en Audi wil hierin verder gaan dan elke andere autofabrikant.
In samenwerking met Bang & Olufsen, Bose en het Fraunhofer Instituut voor Digitale Media Technologie werd een mobiel geluidsconcept ontwikkeld waarin maar liefst 62 luidsprekers zijn verwerkt.
We tellen 5 tweeters waarvan er 3 bij de voorruit zijn gemonteerd, 52 middentoners rondom, een woofer in iedere deur en een 12 inch subwoofer achterin. Door toepassing van een buitengewoon geavanceerd DSP systeem hoor je op elke plaats in de auto altijd een perfect geluid.
 
Dit bijzondere systeem is ge√Įnspireerd op het Linden Lichtspiele theater in het Duitse Ilmenau, dat is uitgerust met 192 speakers, waarbij het voor goed geluid niet uitmaakt waar je in¬†de zaal¬†zit.
 
Ieder voordeel heeft echter een nadeel, en bij de Q7 is dat het totale gebrek aan laadruimte. De versterker die nodig is voor de 62 speakers is zo groot dat er geen vierkante centimeter meer over is voor bagage. Ook de benodigde computers en enorme hoeveelheden bekabeling nemen erg veel plaats in.
 
Of het systeem echt op de markt zal komen is nog niet duidelijk, en dus ook niet wat het zal gaan kosten. Maar er over dromen is voorlopig al leuk genoeg...
MERK

EDITORS' CHOICE