NIEUWSSharp

Sharp introduceert nieuwe LCD-monitor


Redactie HiFi.nl | 09 juni 2010 | Sharp

(ingezonden mededeling)

Tijdens de InfoComm in Las Vegas viert Sharp dit jaar de première van een nieuw model in de reeks professionele LCD-monitoren. De PN-V601 heeft een beeldschermformaat van 60-inch (152 cm), is ontworpen voor videowall toepassingen en beschikt over een smalle rand, deze bedraagt 6,5 mm tussen twee schermen. De Full LED-achtergrondverlichting zorgt voor een gelijkmatige lichtverdeling en levendige, heldere beelden.

Deze opstelling met negen beeldschermen heeft een totale schermdiameter van 4,6 meter (180-inch). De smalle rand is 6,5 millimeter breed, zodat het totaalbeeld niet wordt onderbroken door onnodig grote overgangen tussen de afzonderlijke beeldschermen. Het aantal randloze monitoren kan naar wens worden uitgebreid en in een horizontale of verticale configuratie worden samengevoegd om één beeldoppervlak te verkrijgen.
    
De monitor beschikt over een Full LED-achtergrondverlichting. Achter het LCD-scherm bevinden zich honderden witte LED’s die voor een uniforme lichtverdeling zorgen. Met een maximale helderheid van 700 candela per vierkante meter is er daarom geen sprake van afnemende helderheid aan de randen.


 
Sharp levert tevens de benodigde software voor het kalibreren van de PN-V601. Kenmerken zijn de optionele interfacekaart met extra aansluitmogelijkheden (I/F-uitbreiding) en de mogelijkheid om een externe besturingseenheid aan te sluiten.
 
De beeldschermen voor de nieuwe monitoren worden geproduceerd in Sharp’s fabriek in Sakai. Het elektronicabedrijf is als eerste in staat schermen te produceren op basis van moederglasplaten van de tiende generatie met een formaat van 2,88 x 3,13 meter en deze te converteren naar LCD’s voor professionele monitoren.
 
De PN-V601 wordt in december 2010 op de Nederlandse markt verwacht.
 

EDITORS' CHOICE