NIEUWSAKG

AKG biedt Scholarship of Sound


Redactie HiFi.nl | 05 juni 2010 | AKG

AKG, het merk van Harman International Industries, maaktbekend dat zij tien getalenteerde elektronische muziekproducers en muziekstudenten door heel Europa een kans biedt om deel te nemen aan de eerste editie van ´AKG Scholarship of Sound´.

De opleiding zal in augustus 2010 beginnen in Berlijn en biedt de deelnemers een kans om zich verder te ontwikkelen op het gebied van geluid, muziekproductie en audio engineering onder begeleiding van zeer gerespecteerde artiesten, muziekproducers en professionals.

AKG, de fabrikant van high performance studio-, uitzending en live geluidsapparatuur, heeft de Scholarship of Sound opgezet om jonge, getalenteerde artiesten en studenten in Europa te ondersteunen, door kennis van pioniers en vernieuwers van de industrie te delen en bovendien te inspireren vanuit één van de meeste bruisende steden op het gebied van cultuur.

“De AKG Scholarship of Sound is een potentiële kans om de levens te veranderen van jonge, ambitieuze muzikanten, DJ’s en producers die dromen van een carrière in geluid en muziek “, aldus Alfred Reinprecht, VP Marketing bij AKG in Wenen. “Wij willen dat zij Berlijn straks verlaten bewapend met een frisse skill-set die de komende jaren een bijdrage zal leveren aan de muziek. Het is alom bekend hoe lastig het is om door te breken in de muziekbranche. AKG is zich bewust van de noodzaak om deze nieuw opkomende sterren, die de muziekscene de komende jaren zullen vormgeven, te ondersteunen“.

De zoektocht naar kandidaten is dinsdag 6 mei van start gegaan. Geïnteresseerden zich kunnen aanmelden via de website www.scholarshipofsound.com.

De deadline voor aanmeldingen sluit op 20 juni, waarna kandidaten door een jury van specialisten uit de industrie geselecteerd worden. De winnaars worden op 23 juni bekend gemaakt en door AKG verblijd met een studiebeurs, vlucht, accommodatie en zakgeld.

De winnaars zullen deel uit maken van de Scholarship of Sound van 31 juli tot en met 7 augustus in de AKG studio in Berlijn. De studenten krijgen audio workshops en mentorsessies van prominente artiesten en professionals uit de elektronische muziekbranche en krijgen alle kans om de beste muziekplekken van Berlijn te ontdekken.

EDITORS' CHOICE