NIEUWSNaim Audio

NAIM introduceert HDX-SSD


Redactie HiFi.nl | 06 mei 2010 | Naim Audio

(ingezonden mededeling)

HDX-SSD – ontworpen voor de muziekliefhebber met een zeer uitgebreide muziekcollectie. De HDX-SSD heeft geen interne opslag en is ontworpen om geripte muziek direct weg te schrijven naar een NAS, hierdoor heeft de gebruiker ongelimiteerde opslagruimte ter beschikking.

Intern marktonderzoek heeft uitgewezen dat ongeveer de helft van de Naim HDX eigenaren de wens heeft om hun muziek centraal op te slaan op een veilige plek in huis. Natuurlijk is er de mogelijkheid met de bestaande HDX om zowel intern als extern op een NAS op te slaan, toch hebben veel potentiële gebruikers aangegeven graag hun muziek op een NAS op te slaan. Met de HDX-SSD komt Naim tegemoet aan deze wens.

De HDX-SSD krijgt ook een belangrijke update om de geluidskwaliteit naar een nog hoger niveau te tillen. Zo zal het RAM geheugen worden verdubbeld waardoor de prestaties worden verbeterd. Tevens zal er ook een nieuwe PCI Audio Card worden geplaatst. Deze upgrade is een belangrijke verbetering. Met de nieuwe PCI Audio Card is het alleen nog mogelijk een enkele stereo uitgang te gebruiken, tevens verbruikt deze minder stroom dan de vorige versie. Belangrijk feit is dat deze wijzigingen ook een geluidsverbetering brengen op de digitale uitgang van de HDX-SSD.

Uiteraard profiteert de HDX-SSD van alle softwarematige verbeteringen die eerder dit jaar door Naim zijn gepresenteerd.

Beschikbaarheid en Prijs:
Bestaande HDX gebruikers kunnen hun huidige Harddisk speler upgraden met de dubbele RAM en nieuwe PCI Audio Card. De SSD upgrade is een afzonderlijke upgrade. Informatie over prijzen en beschikbaarheid van deze upgrades zijn op dit moment onbekend.

De HDX-SSD zal leverbaar worden vanaf juli 2010 voor een prijs van 5725 Euro. Prijs is onder voorbehoud van wijzigingen.

MERK

EDITORS' CHOICE

 • Review
  Cambridge Audio AXR100D
  Review
  lees meer »
 • Op bezoek: Kemp Elektroniks Experience Center
  Zomeractie bij Kemp Elektroniks
  Op bezoek: Kemp Elektroniks Experience Center
  lees meer »
 • Achtergrond
  Primephonic: toekomst voor klassiek
  Achtergrond
  lees meer »