NIEUWSNaim Audio

NAIM introduceert UnitiServe


Redactie HiFi.nl | 06 mei 2010 | Naim Audio

(ingezonden mededeling)

Twee jaar na introductie van de HDX Harddisk speler presenteert NAIM een compacte audiospeler met ingebouwde muziekserver. Dit nieuwe product draagt de naam UnitiServe en zal zijn debuut maken tijdens de High-End Show 2010 in München.

De UnitiServe is ontworpen om 3 verschillende doelen te dienen; Genieten van de muzikale Naim kwaliteit, rippen in hoogwaardige kwaliteit en opslag van uw muziekcollectie.

Lokaal afspelen op een muzieksysteem is mogelijk dmv de 75O BNC of Toslink digitale uitgang. De onlangs uitgebrachte Naim DAC die bekend staat om haar muzikale eigenschappen en haar nauwkeurig omzetting is de ideale partner van de UnitiServe. Andere mogelijkheden zijn de Naim SuperNait, NaimUniti en UnitiQute, allemaal voorzien van ingebouwde DAC.

Naast het feit dat de UnitiServe een bron is, kan hij tegelijkertijd dienen als UPnP™ server en meerdere streams uitsturen. Dit maakt hem ideaal als basis voor een single- of multiroom systeem op basis van de NaimUniti of de op korte termijn beschikbare UnitiQute.

De UnitiServe is in staat de meest gebruikte audioformaten af te spelen vanaf een thuisnetwerk mits deze niet DRM zijn beveiligd. WAV, FLAC, AIFF, ALAC, AAC en MP3 worden allemaal gevonden als de UnitiServe bezig is met het scannen van het thuisnetwerk. Daarnaast kan de UnitiServe ook Hi-Res materiaal afspelen met een maximale bitrate van 24 bit/192kHz en is daarmee volledig compatible met muziek uit de Naim download store.

De UnitiServe profiteert van de kennis die is opgebouwd bij de HDX. Hij maakt gebruik van dezelfde hoogwaardige Naim Secure Ripping Engine als Naim’s HDX harddisk speler.

Het nauwkeurig rippen van cd’s is een belangrijk proces dat de basis vormt van de uiteindelijke geluidskwaliteit. Naim neemt het proces van nauwkeurig rippen en de installatie en configuratie van uw NAS geheel uit handen. Veel mensen denken dat rippen een gemakkelijk en eenvoudig klusje is, de realiteit is echter anders. De UnitiServe ript muziek snel en hoogwaardig met de juiste metadata.

Geripte muziek wordt opgeslagen in WAV formaat. Het voordeel hiervan is dat de processor niet extra wordt belast met omzetten naar een andere codec, wat weer een positieve uitwerking heeft op de geluidskwaliteit.

Er zijn verschillende mogelijkheden om de UnitiServe te bedienen. In de server modus is het opzetten erg eenvoudig. Na het aansluiten, ript, catalogiseert en slaat de UnitiServe de muziek op, om deze vervolgens weer via UPnP™ of StreamNet (NaimNet) te versturen. Als bron kan de UnitiServe worden bediend door de optionele afstandsbediening of via een iPhone/iPod Touch met daarop de HDX App uit de iTunes store. Een andere mogelijkheid is via een computer met ondersteuning voor Adobe Flash®. UnitiServe kan tegelijkertijd lokaal muziek afspelen en streamen naar een andere locatie.


Beschikbaarheid en Prijs:
Naim heeft aangekondigd de UnitiServe in juli uit te leveren. De versie met interne harde schijf zal in de Benelux 2500 Euro gaan kosten, de versie met SSD geheugen zal neerkomen op 2800 Euro. Deze prijzen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

MERK

EDITORS' CHOICE