NIEUWS

Spotify ook actief in Nederland

Redactie HiFi.nl | 06 mei 2010
(Gezien op internet)

Spotify, de populaire streaming muziekdienst, is vanaf 18 mei ook beschikbaar in Nederland. Dat vertelt Tobias Edström, manager Spotify Nederland, aan 3voor12. Nederland wordt hiermee na Groot-Brittannië, Frankrijk, Spanje, Zweden, Noorwegen en Finland het zevende land waar Spotify actief is.

Tot nu toe staat de Zweedse muziekdienst geen aanmeldingen door gebruikers met Nederlandse IP-adressen toe, maar veel Nederlandse muziekliefhebbers gebruiken technische omwegen om die blokkade te omzeilen. In januari gaf het bedrijf al aan dat de lancering van de muziekdienst in Nederland een `prioriteit` is en eerder deze week heeft Spotify een kantoor in Nederland betrokken.


Foto: screenshots van Spotify

Met Spotify kunnen gebruikers via hun computer of mobiele telefoon gratis naar meer dan 7 miljoen tracks luisteren, in ruil voor reclame tussendoor. Voorlopig doen alle vier de major platenlabels en een groot aantal onafhankelijke labels mee. De nummers worden niet gedownload, maar gestreamd. Voor tien euro per maand werkt de dienst ook zonder commercials.


EDITORS' CHOICE