NIEUWSNetstreams

Distributie Netstreams naar AVA

Redactie HiFi.nl | 29 april 2010 | Netstreams

AVA, dat zich specialiseert in de custom install markt, heeft de exclusieve distributierechten voor het merk Netstreams overgenomen. In nauwe samenwerking met voormalig importeur CiC is een goede overgangsregeling tot stand gekomen zodat lopende en huidige projecten niet in het geding komen.

Netstreams ontwerpt en produceert kwalitatief hoogwaardige apparatuur voor multiroom distributie van audio en video, controle van licht-, verwarmings-, klimaat-, en comfortsystemen en intercom over een standaard CAT5 of CAT6 netwerk. CiC, onderdeel van dB Audio Video Systemen, wil zich meer gaan richten op haar kerncompetenties, namelijk het ontwerpen en realiseren van audio/video systemen in de professionele markt. Het ‘kennis-intensieve’ merk Netstreams past daarom beter bij AVA, voluit Audio Video Automation.

Wij zien de tendens dat steeds meer toepassingen en distributie van content over computernetwerken zullen gaan verlopen”, laat Rick Lorsheijd van AVA weten. “Netstreams is een producent die dat al vroeg heeft ingezien. Door zowel analoge als digitale bronnen over TCP/IP te distribueren en daarnaast controle mogelijk te maken van bijvoorbeeld verlichting en camera’s in een schier oneindig aantal zones, geeft Netstreams de installateur een uiterst krachtig instrument in handen om met een relatief eenvoudige infrastructuur een uiterst krachtig systeem aan te bieden.”


Foto: NetStreams TouchLinX TL 700 touch panel

De fabrieksgarantie op Netstreams producten blijft gewoon van kracht, evenals de technische ondersteuning. Met ingang van heden kunnen nieuwe orders van Netstreams alleen nog worden geplaatst bij de nieuwe importeur.

Open dag
Op 31 mei aanstaande organiseert AVA een open dag in haar kantoor. Hier zullen de belangrijkste producten worden gepresenteerd en zullen ook afgevaardigden van Runco en Kaleidescape aanwezig zijn om hun producten toe te lichten. Uitnodigingen gaan volgende week de deur uit. Zij die geen uitnodiging ontvangen maar toch een kijkje willen komen nemen, kunnen zich aanmelden op info@avod.nl.


EDITORS' CHOICE