NIEUWSNAD

Nieuw: NAD C316BEE

Redactie HiFi.nl | 23 april 2010 | NAD
(ingezonden mededeling)

De C316BEE is de opvolger van de C315BEE. Dit was eveneens een versterker met bescheiden afmetingen. Na het succes van de C315BEE werd deze verder verbeterd met als eindresultaat de NAD C316BEE.

De speciaal ontwikkelde variatie op NAD`s Powerdrive waarmee de C316BEE beschikt over hetzelfde continuwvermogen van 40 watt per kanaal in zowel 8 als 4 ohm is gebleven. Ook is het hoog dynamisch vermogen tot 150 watt in 2 ohm aanwezig.

De nieuwe versterker beschikt over zes lijningangen, een tape uitgang en een ingang op het frontpaneel voor het aansluiten van een portable speler zoasl een MP3 speler. Een afstandbediening, waarmee ook NAD CD spelers te bedienen zijn, wordt meegeleverd.Foto: NAD C316BEE

De verfijning in lay-out en componentkeuze zorgt voor een lagere vervorming en een hogere dempingsfactor dan de voorganger. De grootste verandering betreft het stroomverbruik in Stand-by; dat is nu minder dan 1 watt. Hiermee ontziet de versterker ook het milieu.
 
De NAD kenmerken van z`n voorganger zijn gebleven: de klank, bedieningsgemak, soberheid, degelijkheid en het bescheiden prijskaartje. De NAC C316BEE is begin mei verkrijgbaar in Graphite, de Titanium uitvoering volgt snel. Beide hebben een adviesprijs van 349 euro.
MERK

EDITORS' CHOICE