NIEUWSNaim Audio

Firmware update voor Naim HDX


Redactie HiFi.nl | 24 februari 2010 | Naim Audio
(ingezonden mededeling)

Naim Audio heeft een nieuwe firmware update voor de HDX harddiskspeler vrijgegeven. Met de introductie van software versie 1.5 zijn de mogelijkheden van deze harddiskspeler flink uitgebreid.

Vaak zijn software-updates bedoeld om de werking van producten te verbeteren en verder fijn te slijpen. Versie 1.5 is meer dan dat en voegt volgens Naim uitgebreide functionaliteit en gebruiksplezier toe.


Foto: Naim HDX

De belangrijkste verbetering is de mogelijkheid om direct naar een NAS te rippen. Hierdoor is de uitbreiding van opslag oneindig te vergroten. De HDX zoekt automatisch de metadata erbij inclusief cover-art. Verder is het mogelijk openbare mappen binnen het netwerk uit te sluiten zodat het scannen sneller verloopt en de muziek sneller toegankelijk is.

Een andere belangrijke toevoeging is de ingebouwde UPnP™ muziekserver. Hierdoor wordt opgeslagen muziek zichtbaar voor UPnP™ muziekspelers, met de extra flexibiliteit om alles te converteren naar .wav of te samplen naar 16bit/44.1kHz afhankelijk van de eigenschappen van de desbetreffende UPnP™ muziekspeler.

Vanaf nu is het ook mogelijk om in de iTunes Store de iPhone App te downloaden. Met deze App kunt u gemakkelijk vanuit uw comfortabele stoel uw favoriete muziek kiezen. Met de app is ook direct de cover-art en alle informatie over de uitvoerende artiest of band zichtbaar.

Nieuwe modellen zullen vanaf heden ook ondersteuning bieden voor 24Bit/192kHz weergave. Bestaande Naim bezitters die deze hardware update ook wensen kunnen zich wenden tot hun Naim dealer voor meer informatie. Klik hier voor een volledige lijst van alle verbeteringen.
MERK

EDITORS' CHOICE