NIEUWSPanasonic

Panasonic: afname zwartweergave bij plasma`s


Redactie HiFi.nl | 10 februari 2010 | Panasonic

(gezien op internet)

De Japanse elektronicafabrikant Panasonic heeft gereageerd op de klachten over afnemende zwartweergave bij haar plasma-televisies. Volgens het bedrijf is het verschijnsel normaal, maar worden nieuwe tv`s wel aangepast om de zwartreductie minder sterk te maken.

Panasonic plasma`s worden gezien als de betere in de markt, en het bedrijf heeft dan ook een naam hoog te houden. Volgens de klachten op onder meer het AV Science-forum zouden de veranderingen in de zwartweergave zich niet geleidelijk maar in grote stappen voordoen.


Foto: Panasonic Viera 58PZ800E

Panasonic laat in de reactie weten dat haar plasma-tv`s mechanismen aan boord hebben om het contrast van de toestellen gedurende het gebruik bij te stellen. Dit wordt door middel van een verhoging van de spanning van de plasmacellen gerealiseerd, waardoor de helderheid toeneemt. De spanningsverhogingen compenseren op die manier voor de degradatie van de plasma-tv`s. Panasonic heeft nog geen plannen bekend gemaakt om bezitters van getroffen plasma-televisies tegemoet te komen.

3D-plasma schermen
Ander `plasma-nieuws` van Panasonic: het merk heeft haar 3D-technologie voor plasma-televisies onthuld. Op 23 april brengt Panasonic de eerste 3D plasma-televisies op de markt in Japan. De nieuwe Viera 3D-serie bestaat vooralsnog uit twee modellen, een van 54 inch (de P54VT2) en een van 50 inch (de P50VT2).


Foto: Panasonic Viera P54VT2 3D-tv

De tv`s hebben de nodige technologieën aan boord om een `echte` (niet dynamische) contrastverhouding van 5.000.000:1 te kunnen leveren. Beide modellen hebben vier hdmi-poorten. Voor het 3D-effect is een actieve stereoscopische bril nodig.

Prijzen en beschikbaarheid
De prijzen voor de 3D modellen beginnen bij omgerekend 3500 euro en het 54-inch model kost maar liefst 4300 euro. Het is nog niet duidelijk of en wanneer deze tv`s in Nederland verkrijgbaar zullen zijn.


Bron: Tweakers.net, Nu.nl 

EDITORS' CHOICE