NIEUWSBladelius

Bladelius Embla netwerk cd-speler


Redactie HiFi.nl | 31 december 2009 | Bladelius

(Ingezonden mededeling)

De zweedse elektronicafabrikant Bladelius heeft met de Embla naar eigen zeggen een unieke cd-speler op de markt gebracht. Met behulp van een ingebouwd flash-geheugen kan deze muziek afspelen zonder bewegende mechanische delen.

De Embla is vanaf de grond af aan opgebouwd als een hoogwaardige speler met discrete componenten. In tegenstelling tot andere computergebaseerde producten, heeft de Embla een eigen audio-DSP voor volledige controle over de timing en het lezen van de discs. De Embla heeft een analoge voorversterker met analoge volumeregeling in 0.5dB stappen en een wereldklasse DAC die gebaseerd is op de referentie Gondul M cd-speler. Er is ook een tweede DAC aanwezig met een digitaal filter met een analoog karakter.

Er is een mogelijkheid om direct te spelen met een CD als een standaard CD-speler of via opslag in het  flashgeheugen. De Embla communiceert ook met een USB harde schijf of memory stick en met bestanden van een netwerkstation of PC. De Embla is voorgeladen met een database voor album- en tracknamen en de albumcover wordt weergegeven indien aangesloten op het internet met een Ethernetpoort.

De Embla maakt met een high performance TEAC loopwerk bit-perfecte kopieën van cd`s in het geheugen met behulp van een geavanceerd eigen foutcorrectie systeem. De bit-perfecte kopieën kunnen worden opgeslagen in PCM of FLAC-formaat. Tot de PC-verbindingen behoren 2 x USB, Bluetooth en Ethernet. Weergave van PCM, WAV, HRx, FLAC, MP3, WMA, OGG met tag informatie bestanden worden tot 32bit/192kHz ondersteund. De voeding is lineair met een ringkern transformator en een ‘multi-stage regulation’ voor een zo laag mogelijke ruisdrempel. Een gefreesde aluminium afstandsbediening wordt standaard bijgeleverd.

EDITORS' CHOICE