NIEUWS

LaCie presenteert 1080p mediaspeler


Redactie HiFi.nl | 29 november 2009

(gezien op internet)

LaCie heeft een nieuwe mediaspeler geïntroduceerd met de naam LaCinema Classic HD. De mediaspeler is te koop met maar liefst 1 of 2 terabyte opslagruimte.

De mediaspeler kan rechtstreeks op een televisie worden aangesloten of via het netwerk audio en video streamen. De LaCinema Classic HD heeft een DLNA-server ondersteuning waardoor het mogelijk is media te streamen naar apparaten zoals game consoles.


Foto: LaCinema Classic HD

Er zijn veel aansluitingen op het apparaat te vinden, waaronder USB 2.0, 10/100 Ethernet, HDMI 1.3, composiet en audio-aansluitingen. De LaCinema Classic HD biedt ondersteuning tot 1080p.

Salem Tirane, Digital Home Product Manager bij LaCie licht toe: "LaCinema Classic HD is het apparaat wat je nodig hebt voor het opslaan, afspelen en het organiseren van films, muziek en foto`s. Wij geloven dat het organiseren van media en het afspelen daarvan eenvoudig moet zijn voor iedereen. Dit zonder dat een gebruiker zich zorgen hoeft te maken voor de media-compatibiliteit en hoe de toegang tot media is, ongeacht waar het is opgeslagen in huis".


Foto: LaCinema Classic HD achterzijde

Het kleine apparaat ondersteunt veel mediaformaten. Voor video onder andere avi, mp4, mkv, divx, mov, vob, wmv en iso-images als video-indeling. Voor audio ondersteunt de LaCinema mp3, wma, wav, aac, ogg en flac.

Prijs en beschikbaarheid
Het is ons niet bekend wanneer deze LaCinema Classic HD verkrijgbaar wordt. Het apparaat krijgt een adviesprijs van 229 euro.

EDITORS' CHOICE