NIEUWSDynaudio

Dynaudio geluidssysteem in de Bugatti Veyron


Redactie HiFi.nl | 11 november 2009 | Dynaudio

(ingezonden mededeling)

Voor het eest worden de prestaties van de Dynaudio hifi en homecinema luidsprekers overgezet in een unieke sportauto: de Bugatti Veyron Grand Sport.

Het geheel nieuwe Puccini Sound System is samengesteld op basis van speciaal voor dit doel ontwikkelde Dynaudio luidsprekertechnologie en een digitale “supereindversterker”.

Het nieuwe Puccini Sound System bestaat uit vier Dynaudio luidspreker drive units, door Dynaudio geïntegreerd in en optimaal afgestemd op het interieur. Door de compacte afmetingen van het interieur van deze tweezitter heeft Dynaudio het aantal luidsprekers gelimiteerd en zich geconcentreerd op nieuwe details die deze Grand Sport met zich meebrengt. De selectie en het gebruik van geavanceerde materialen alsmede de keus voor digitale versterking met DSP maakt dit systeem bijzonder.

Dynaudio maakt gebruik van de eigen Magnesium Silicaat Polimeer (MSP) materialen voor de conussen en  lichtgewicht aluminium spreekspoelen. De combinatie met krachtige magneten zorgt niet alleen voor een efficiënt ontwerp maar ook het gebruik van twee 17 cm mid/laag luidsprekers in de deuren geeft volgens Dynaudio een dynamisch en gedetailleerd geluidsbeeld dat tot het laagste laag strak blijft.

Het speciale MSP materiaal en de vorm van de conus zijn karakteristieke eigenschappen van Dynaudio luidspreker drive units. Het membraan is van een uniek ontwerp en heeft een geometrisch geoptimaliseerde conusvorm.

Het resultaat is volgens Dynaudio “in tegenstelling tot vele andere geluidssystemen een perfecte spreiding van het geluid door het gehele interieur, ondanks de montage in de deuren.” De twee 20 mm tweeters maken gebruik van speciaal gecoate soft-domes om het hoogste hoog op gedetailleerde en natuurlijke wijze te reproduceren. Een efficiente digitale versterker levert een 300 Watt en maakt het Puccini Sound System compleet.

MERK

EDITORS' CHOICE