NIEUWSNagra

Nagra presenteert de Mosfet Stereo Amplifier

Redactie HiFi.nl | 09 oktober 2009 | Nagra

(ingezonden mededeling)

Op de CES in Las Vegas konden de talrijke aanwezigen reeds een glimp opvangen van de nieuwe versterker van Nagra, maar vanaf november is de MSA (Mosfet Stereo Amplifier) ook daadwerkelijk leverbaar.

De MSA maakt gebruik van een paar Mosfet-transistoren om 60 watt per kanaal te leveren. Daarnaast heeft de MA een modulometer aan boord, een automatische aan-uit functie en kan hij gebrugd worden.

Aan de achterzijde beschikt hij over gebalanceerde ingangen, WBT luidsprekeraansluitingen en een aanpasbare gevoeligheid van 1 of 2 V (door middel van een kleine schakelaar). Optioneel is er ook een cover beschikbaar die de koelvinnen afdekt van al te grijpgrage vingertjes. De voetprint van de MSA is exact even groot als deze van de CDC of de PL-L, waardoor hij goed bij deze apparaten past.

Er is speciale aandacht aan de voeding van de MSA besteed. Om de prestaties zoveel als moglijk te optimaliseren, heeft Nagra er voor gekozen om voor elk mogelijk voltage een aparte voedingstransformator te gebruiken. Apparaten kunnen dus niet van het ene voltage naar het andere omgeschakeld worden.

Tenslotte zijn ook de koelvinnen van de MSA het vermelden waard. Niet alleen springen ze meteen in het oog en zijn ze daardoor een gewaagd esthetisch statement, ook worden ze gemaakt uit een enkel blok aluminium. Dit blok aluminium weegt voor verwerking 10 kg en nadat de koelvinnen eruit gefreesd zijn blijft hier nog maar 3,5 kg van over.

Prijs en beschikbaarheid
De Nagra Mosfet Stereo Amplifier vanaf november beschikbaar voor een prijs van 8.800 euro.


EDITORS' CHOICE