NIEUWS

Netgear mediaspeler voor ieder huishouden


Redactie HiFi.nl | 09 september 2009

(ingezonden mededeling)

Netgear, leverancier van netwerkproducten, heeft een nieuw product aan haar Digital Entertainer productlijn toegevoegd: de nieuwe Digital Entertainer Live (EVA2000). Het is een eenvoudig te gebruiken, allround mediaspeler bedoeld voor ieder huishouden.

Volgens comScore’s Video Metrix service heeft er tussen januari 2007 en juli 2009 een behoorlijke sprong plaatsgevonden in het kijken naar digitale content door gebruikers. Er was een toename van maar liefst 331 procent in het aantal minuten per gebruiker, per maand. De gemiddelde tijd ging van 2 uur en 31 minuten in januari 2007 naar maar liefst 8 uur en 20 minuten in 2009.

Volgens Netgear kijkt het gros van de mensen deze content nog steeds op kleine computerschermen. Met de EVA2000 kunnen gebruikers al hun digitale multimedia content, YouTube video’s en allerlei andere internetcontent afspelen op de televisie en geluidsinstallatie. 

De Digital Entertainer is klein en heeft een eenvoudige afstandbediening. De gebruiker hoeft alleen een usb-stick met digitale content in een van de twee usb-poorten te pluggen en het apparaat op de televisie aan te sluiten middels een HDMI- of composietkabel. De Digital Entertainer Live is ook voorzien van RCA jacks voor het aansluiten van analoge televisies.
 
De Digital Entertainer Live heeft een ethernetpoort zodat deze op het thuisnetwerk kan worden aangesloten. Hiermee kan content van computers en netwerkopslagapparaten in het netwerk en content die beschikbaar is via het internet, zoals YouTube, worden bekeken. Voor draadloos gebruik is er de optionele draadloze usb-adapter (EVAW111) die toegang mogelijk maakt via Wi-Fi. Ook kan gebruik gemaakt worden van internet over het stroomnetwerk met bijvoorbeeld de Netgear Home Theater Internet Connection Kit (XAVB1004).


 
De Digital Entertainer Live is uitgerust met een ingebouwde zoekmachine die video’s kan lokaliseren op het gehele internet. Door middel van dynamische sleutelwoord zoekopdrachten wordt het internet afgezocht zonder dat de PC gebruikt hoeft te worden. De zoektoepassing genereert dynamische resultaten na iedere letter die ingevoerd wordt en categoriseert populaire onderwerpen in eenvoudig te vinden zoekmappen.
 
De Digital Entertainer Live wordt ook geleverd met een standaard probeerversie van de PlayOn™ software. Met deze optionele software die op een computer geïnstalleerd kan worden, kan via de pc of laptop ook gekeken worden naar TV-shows en films van populaire internetvideodiensten.
 
Prijs en beschikbaarheid
De Netgear Digital Entertainer Live (EVA2000) zal in de komende weken beschikbaar komen. De consumentenadviesprijs is 149 euro.

EDITORS' CHOICE