NIEUWSPioneer

Pioneer breidt G-Clef serie flink uit

Redactie HiFi.nl | 21 augustus 2009 | Pioneer | Importeur: VogelÔÇÖs Consumer Benelux

(gezien op internet)

Onlangs heeft Pioneer de veelgeroemde G-Clef serie uitgebreid met diverse modellen.

Op de site van Pioneer is allereerst de PDX-Z9 Super Audio cd receiver, die dezelfde klankmatige eigenschappen zou herbergen van de losse componenten uit de serie. Dit alles-in-├ę├ęn herbergt niet alleen een puristische opbouw doormiddel van de digitale paralllelle versterking, een volgens Pioneer verbluffende sacd weergave, AM/FM tuner, maar ook de mogelijkheid om een usb-stick of zelfs een netwerkkabel aan te sluiten. Dit laatste betekent dat de PDX-Z9 ook in een netwerk kan worden opgenomen en internetradio, MP3, WMA, AAC en de lossless bestandscompressie FLAC en WAV kan weergeven. Ook een iPod-poort is aanwezig. De receiver is voorzien van een DLNA-certificering en kent ook de Advanced Sound Retriever functie, waarmee gecomprimeerde bestanden kunnen worden `verbeterd` qua geluidskwaliteit. De receiver los moet 899 euro gaan kosten.

Ook leuk zijn de bijpassende speakers. De naam `Pure Malt Vintage-luidsprekers` verraadt al een hoop, Pioneer heeft voor de tweeweg weergevers gebruik gemaakt van het hout van 100 jaar oude whiskeyvaten, gecombineerd met een zachte dome-tweeter en woofers van papiervezel. De set is verkrijgbaar met speakers in Vintage Lightwood -wit eiken- of Vintage Darkwood -donker eiken-. In combinatie met de PDX-Z9 bent u volgens Pioneer 999 euro kwijt.

Verder komt Pioneer op de markt met diverse MKII versies van de nog steeds verkrijgbare 6- en 9-serie versterkers en sacd-spelers. Het uiterlijk, de kleur en de afstandsbedieningen moesten lichte veranderingen ondergaan. Natuurlijk dragen de diverse componenten nog steeds het label van de gerenommeerde opnamestudio Air Studios, waarvan de ingenieurs nauw betrokken waren bij de constructie van de componenten, om een zo hoog mogelijke weergavewaliteit te kunnen waarborgen.

Vooral de A-A9MK2-K kent een mooie opbouw met een dubbele monosymmetrische constructie. Het onderstel heeft een honingraatstructuur, de onderzijde zelf heeft een stevige constructie. Verdere kenmerken van de twee keer zeventig Watt sterke versterker zijn onder andere:

  • Grote isolatoren
  • LAPT-voedingstoestel
  • Dubbele toro├»daaltransformator
  • Snel voedingscircuit
  • Circuit met breed lineair bereik
  • Aandrijvingscapaciteit met lage impedantie
  • Parallel aangedreven Schottkybarri├Ęrediode

Ook zijn er twee tuners in de G-Clef MK2 serie uitgekomen. Hiervan is de F-F6MK2-K de meest luxe, met een DAB-radio functie, high end componenten en een 192 kHz/24-bit digitaal-analoog converter. Een digitale uitgang is hierop dan ook vertegenwoordigd.

Adviesprijzen
Versterkers:
A-A9MK2-K: 999 euro
A-A6MK2-K: 549 euro
Sacd-spelers:
PD-D9MK2-K: 999 euro
PD-D6MK2-K: 549 euro
Tuners:
F-F3MK2-K: 349 euro
F-F6MK2-K: 499 euro


EDITORS' CHOICE