NIEUWSDynaudio

Dynaudio Consequence Ultimate Edition


Redactie HiFi.nl | 13 augustus 2009 | Dynaudio

Dynaudio`s absolute topmodel, de Consequence luidspreker, is na 25 jaar eindelijk toe aan een nieuwe versie: de Consequence Ultimate Edition.

Alle kennis die de luidsprekerbouwer uit Denemarken sinds de introductie van de eerste Consequence heeft opgedaan is gebruikt voor een complete vernieuwing van het ontwerp. De gebruikte units in de nieuwe luidspreker vertegenwoordigen de allerlaatste stand van zaken in technologische en muzikale ontwikkeling.

Gebleven is het `inverted driver arrangement` waarbij de lagetonenluidspreker bovenin de kast is gemonteerd, en de supertweeter (die tot 30 kHz weergeeft) onderaan. Dat zorgt volgens Dynaudio voor de beste `time-coherence` van het geluidssignaal op de luisterplaats.

De afwerking van de kast is van de allerhoogste kwaliteit, met hoogwaardig houtfineer en verchroomde of vergulde afdekringen over de randen van de luidsprekerunits.

Ook bij de keuze voor de filtercomponenten is niets aan het toeval overgelaten, alleen het beste was goed genoeg.

Het frequentiebereik loopt in het laag door tot een indrukwekkende 17 Hz. Het geheim hierachter is een tweede woofer, die in de kast zit gemonteerd achter de lagetonen-unit in de baffle. Dit `Compound Bass System` zorgt volgens Dynaudio voor de grootste accuratesse in de weergave van de laagste tonen.

De Dynaudio Consequence is leverbaar vanaf de herfst van 2009.

MERK

EDITORS' CHOICE