NIEUWSSennheiser

Sennheiser introduceert HD 400 serie hoofdtelefoons


Redactie HiFi.nl | 05 augustus 2009 | Sennheiser

(ingezonden mededeling)

Sennheiser komt met een nieuwe serie hoofdtelefoons en wil daarmee een brug slaan tussen “perfecte geluidsweergave en een eigentijds ontwerp”. De HD 400 serie telt vijf modellen.

Volgens het Duitse bedrijf vraagt de markt om grote, opvallende hoofdtelefoons. Daar speelt Sennheiser met de nieuwe serie op in, terwijl geluidskwaliteit op nummer 1 blijft staan.


De nieuwe Sennheiser HD438 (links) en HD448 (rechts)

De HD 448 en HD438 geven volgens Sennheiser een helder, gedetailleerd stereo geluid, waarbij de klankkleur van de HD 448 extra warm en vol is. De HD 408, 418 en 428 hebben een meer basgedreven geluidsweergave waarbij het accent op de lage tonen ligt. De HD 408 is het enige open model (dat een transparante geluidsweergave biedt), terwijl de gesloten 418 en 428 een goede demping van geluiden van buitenaf garanderen.

Doordat muziek tegenwoordig vooral via MP3 spelers wordt beluisterd, worden opeens geheel nieuwe eisen aan een hoofdtelefoon gesteld. Veel fabrikanten hebben daarom hun hoofdtelefoons aangepast voor ‘geluid onderweg’. Echter, Sennheiser wil ook thuis op de hifi set de beste geluidsweergave blijven bieden en heeft deze lijn dus voor alle typen geluidsbronnen geoptimaliseerd. Hiermee kan “anytime, anyplace, anywhere” van muziek worden genoten.


De nieuwe Sennheiser HD418

Omdat naast een perfecte geluidsweergave het uiterlijk van de hoofdtelefoon tegenwoordig meer dan ooit bepalend is voor het straatbeeld, hebben de nieuwe HD 4’s allen ook een eigen ontwerp gekregen. Van retro tot bling, van opvallend design tot stijlvol en ingetogen zwart.

Prijzen en beschikbaarheid
Er is hierover nog niets bij ons bekend. Zodra wij meer weten zullen wij het publiceren.


EDITORS' CHOICE