NIEUWS

Creative streamt uw muziek via USB transmitter

Redactie HiFi.nl | 26 juli 2009

(gezien op internet)

Creative introduceert haar Sound Blaster Wireless for iTunes systeem, dat muziek draadloos van de computer naar de luidsprekers streamt via een USB dongle. Er is geen draadloos netwerk nodig voor het systeem, waardoor het volgens Creative veel gemakkelijker te gebruiken is dan andere, op wifi gebaseerde systemen.

Hoewel de productnaam anders doet denken werkt het systeem met alle soorten muzieksoftware en bronnen, waaronder iTunes, Napster, Rhapsody, Pandora, Slacker, LastFM, Youtube, MySpace en volgens Endadget ook Windows Media Player.

De muziek wordt via de usb transmitter naar de bijbehorende receiver gestuurd, die naast twee luidspreker uitgangen (links en rechts) ook een hoofdtelefoon uitgang heeft. De usb transmitter is ook compatibel met Creative`s draadloze GigaWorks T20W speakers.

In plaats van wifi maakt het Sound Blaster systeem gebruik van Creative`s eigen 2.4 GHz technologie, dat het mogelijk moet maken tot over een afstand van 30 meter te streamen.

Prijs en beschikbaarheid
Het is nog niet bekend of, wanneer en tegen welke prijs het Sound Blaster Wireless for iTunes systeem in Nederland verkocht gaat worden. In de VS kost het systeem (inclusief receiver) 149,99 dollar. Het pakket bevat installatiesoftware voor PC of Mac.


EDITORS' CHOICE