NIEUWS

Op genre getunede in-ear hoofdtelefoons


Redactie HiFi.nl | 16 juni 2009

(gezien op internet)

Radiopaq, een van oorsprong Engelse zoekmachine voor online radiostations en podcasts, gaat producten uitbrengen onder de naam Radiopaq Products. Als eerste zijn de Custom Tuned Earphones aan de beurt: vier verschillende in-ear hoofdtelefoons voor vier verschillende muziekgenres.

Radiopaq heeft de custom tuned earphones ontwikkeld in de overtuiging dat ieder muziekgenre zijn eigen geluid heeft, en dat dit het beste wordt gereproduceerd met apparatuur die specifiek is ontwikkeld voor dat genre. Een team van audiofielen werd door Radiopaq aan het werk gezet om verschillende genres – classic, jazz, rock en pop – te analyseren. Deze kennis werd toegepast in de ontwikkelling van de earphone drivers alsmede de interne behuizingsprofielen om zo het best mogelijke geluid voor ieder genre te bereiken.

Waar de `Rock` versie nadruk legt op een groot basgeluid en veel hoog, richt de `Jazz` versie zich op ritme en tempo met een, volgens Radiopaq, perfect gedefinieerd geluidsbeeld. De `Classical` earphones geven geluidsgetrouw iedere nuance van het optreden weer en de `Pop` earphones zouden voor een meer dynamische, zuivere luisterervaring met sterke zang moeten zorgen.

De Custom Tuned Earphones hebben een `verwarringsvrije` kabel, bi-directionele geluidsisolatie, een lichtgewicht metalen constructie, een corrosievrije gold plated 3.5mm plug en drie maten in-ear siliconen gel oorkussens.

Prijs en beschikbaarheid
De in-ear hoofdtelefoons worden binnenkort gelanceerd en kosten  69,99 euro per stuk.

bron: www.radiopaqproducts.com

EDITORS' CHOICE