NIEUWS

Prijzen flatscreen tv`s dalen

Redactie HiFi.nl | 08 juni 2009

Volgens onderzoeksbureau GfK Retail and Technology ging er in het eerste kwartaal van dit jaar bijna 200 euro van de prijs van flatscreen tv`s af.

Als de huidige prijzen vergeleken worden met die van een jaar eerder, zijn er grote verschillen te zien. Betaalde u een jaar geleden nog gemiddeld 821 euro, nu wordt er gemiddeld nog maar 666 euro voor een gemiddelde flatscreen tv neergeteld.

In 2008 werd er 1,3 miljard euro verdiend met de verkoop van flatscreens. Voor de branche wordt het echter moeilijk om dit jaar de grens van 1 miljard euro te bereiken. In het eerste kwartaal van dit jaar zakten de inkomsten met 2 procent tot 270 miljoen euro. De prijsdalingen zorgden echter wel voor een sterke stijging van het aantal verkochte tv`s. Hier was een stijging van 25 procent waar te nemen.

Er zijn op het moment een aantal nieuwe technieken op komst die de branche weer een financieele stap in de goede richting moeten brengen. Denk bijvoorbeeld aan LED techniek waardoor nog dunnere schermen geproduceerd kunnen worden.


EDITORS' CHOICE