NIEUWSPioneer

Pioneer stopt met verkoop televisies (redactie)

Redactie HiFi.nl | 12 februari 2009 | Pioneer | Importeur: Vogel’s Consumer Benelux

Na aanhoudende geruchten is het nu officieel: Pioneer gaat volledig stoppen met de productie en verkoop van haar plasma- en lcd-schermen.

Konden we vorig jaar al berichten dat Pioneer ging stoppen met de eigen productie van plasmaschermen, nu valt het doek definitief voor de Pioneer televisies. Persvoorlichter Michèle Nomes van Pioneer Benelux bevestigt dat het gaat om een definitieve terugtreding uit de markt van televisieschermen: “Vandaag werd er tijdens een persconferentie in Japan (07.00 uur SET) bekendgemaakt dat Pioneer zal gaan stoppen met de productie en verkoop van haar schermen. De huidige lijn televisies is daarmee tevens de laatste generatie. Deze schermen zullen tot maart 2010 verkocht blijven worden. Uiteraard zullen we ook na deze tijd de service en garantie van de schermen blijven waarborgen.”

De plasmaschermen van Pioneer golden als de beste op de markt, wat natuurlijk ook in de verkoopprijs terug te vinden was. Toch was de verkoop van televisies de afgelopen vijf jaar al verliesgevend volgens Nomes. Pioneer zal zich in de toekomst weer gaan richten op de verkoop van home-audio en car-audio. Michèle Nomes: “Eigenlijk gaan we weer terug naar onze roots.”

Ook zal Pioneer, om de huidige economische crisis het hoofd te kunnen bieden, een aantal wijzigingen door gaan voeren in de organisatiestructuur. Dit betekent concreet een wereldwijd banenverlies van 6000 werknemers en 4000 tijdelijke krachten.


EDITORS' CHOICE