NIEUWSDynaudio

2 Meter het Theater In - Publicatie week 6

Max Delissen | 05 februari 2009 | Dynaudio

Een andere publicatie dan u van ons gewend bent deze keer. Geen hardware recensies deze week, slechts 1 software recensie, twee achtergrondartikelen en een blog die allemaal over hetzelfde gaan, en toch een ander onderwerp hebben.

In de war? Dat waren zij gisteren ook een beetje toen we diep in de nacht naar het zuiden reden, nadat we een zeer genoeglijke en succesvolle avond in Zwolle hadden gehad. Want wat wil het geval (voor degenen die het nog niet wisten): Wij ondersteunen de Theatertour 2 Meter het Theater In van Jan Douwe Kroeske in ons papieren magazine Hifidelity. En dus waren we bij de eerste voorstelling aanwezig. Niet alleen om onze magazines uit te delen aan alle bezoekers, maar ook omdat we razend benieuwd waren naar de show waarover Jan Douwe ons voor het interview in Hifidelity zo enthousiast had verteld.

Het concept is uiteindelijk niet zo moeilijk: Jan Douwe vertelt anekdotes over 22 jaar 2 meter Sessies, ondersteund met (uniek) muziek en beeldmateriaal. En een echte band op het podium, die live speelt, wat dan geheel in stijl van een 2 Meter Sessie wordt opgenomen.

Maar er zijn ook wat andere bijzonderheden, namelijk de zaalversterking. Bij een band verwacht je een dikke PA installatie, maar hier stond het neusje van de audiofiele zalm te spelen. Huiskamerspullen, jazeker! Wel uit de categorie tweede hypotheek (kortom, best wel kostbaar, en niet voor iedereen weggelegd), maar tjonge jonge, wat een bijzonder gebeuren leverde dat op.

Zo bijzonder dat we onderweg naar huis besloten vandaag wat extra aandacht aan deze serie voorstellingen te geven. Niet omdat we daar belangen bij hebben van commerciële aard. Het enige belang dat we voor ogen hadden was om nog meer mensen naar deze unieke voorstelling te lokken, want het is echt iets dat muziekliefhebbers enorm zal aanspreken.

Omdat de collega`s vandaag op een beurs in Amsterdam staan (prettig, als je om half 4 in de nacht thuis komt), ben ik vandaag de enige redacteur van dienst, vandaar dat u het uitsluitend met mijn schrijfsels moet doen, waarmee ik u niet al te zeer hoop te ontrieven ;-)

Veel leesplezier!

Max Delissen
Muziekliefhebber en Redacteur HiFi.nl


Nieuw op HiFi.nl

Achtgergrondartikelen

2 Meter het Theater In succesvol
De aftrap van de theatertour van Jan Douwe Kroeske`s 2 Meter het Theater In vond plaats in Zwolle, in het uiterst sfeervolle Odeon Theater. Aan het concept is veel denkwerk vooraf gegaan, en dat was te merken aan alles.

De Huiskamer In Uw Theater
De wat cryptische titel van dit artikel gaat over een bijzondere gebeurtenis afgelopen week in Zwolle, waar een high-end audioset dienst deed als zaalversterking tijdens de theatertournee van Jan Douwe Kroeske`s 2 Meter het Theater In.


Blog

Selah Sue, dé muzikale ontdekking van 2009?

...Voor deze avond was ook live muziek aanwezig om de sfeer van een echte 2 Meter Sessie zo goed mogelijk aan het publiek te kunnen tonen. De keuze was gevallen op de jonge Vlaamse singer/songwriter Selah Sue (haar echte naam is Sanne Putseys), die met haar 18 lentes al over een verbluffend stemgeluid beschikt, en heerlijke soulvolle liedjes schrijft.

Muziekrecensie

Het Beste Van 2 Meter Sessies 1987-2009
2 meter sessies. Het wekelijkse onderdeel van Jan Douwe Kroeske`s radioprogramma 2 Meter De Lucht In waar een steeds groter wordende groep luisteraars steevast op afstemde. Eigenlijk al vanaf het allereerste begin een begrip (Don`t Dream It`s Over, Crowded House, 1987, weet u nog waar u was toen dat voor het eerst op de radio kwam?).

MERK

EDITORS' CHOICE