NIEUWS

CES 2009 - Publicatie week 2

Redactie HiFi.nl | 08 januari 2009

Week 2 alweer... Mag het nog? Dan wens ik u namens het hele team van Xingo/HiFi.nl snel nog even een voortreffelijk 2009 toe. In goede gezondheid uiteraard, en in goeden doen liefst ook. Wat zal dit jaar ons brengen? Het ziet er op mondiaal niveau een beetje sombertjes uit als je de geleerde heren mag geloven. Het is overigens maar wat of wie je zelf wenst te geloven, denk ik, want andere knappe koppen hebben beloofd dat we er in Nederland niet zo heel veel van zullen merken.

Hoe dan ook, we richten de blik vooruit en gaan voortvarend het nieuwe jaar in. Zoals ieder jaar staat de tweede week van januari in het teken van de CES in Las Vegas. Voor wie het nog niet weet, de CES (Consumer Electronics Show) is zo`n beetje de grootste en belangrijkste internationale beurs voor consumentenelektronica. Alle nieuwe snufjes worden daar getoond, en als het daar eenmaal aan het publiek is onthuld duurt het vaak niet lang voor het hier ook in de winkel ligt.

Uiteraard zijn wij daar aanwezig. Niet met zijn allen (helaas, de thuisblijvers mogen bibberend bij de verwarming zitten), maar onze hoofdredacteur is in `The Magic City` om voor u verslag te doen bij een temperatuurtje van een graad of 18. Las Vegas ligt in de woestijn, you know?

Vanaf vandaag kunt u dagelijks nieuws van de beurs lezen en bekijken in onze CES 2009 blog, die u hier kunt vinden. Het wordt vast weer fantastisch, ook al zijn een paar `Grote Jongens` als Philips er dit jaar niet bij in Amerika.

Naast de CES gaan de lopende zaken ook in 2009 weer hun gebruikelijke gangetje, dus u kunt (vrijwel) iedere donderdag een nieuwe publicatie van ons verwachten. Deze keer wat kleiner dan u gewoon bent - u was natuurlijk ook erg verwend met onze dubbeldikke Kersteditie - maar dat maken we ruimschoots goed met het nieuws uit de US of A.

Eén hardware recensie slechts deze week, maar wel eentje die gegarandeerd stof zal doen opwaaien. Onder welke categorie we dit apparaat moeten indelen weten we nog niet. Een accessoire, een tweak, een volwaardig component? Eric de Boer voelde de Nespa Professional Optical Disc Finalizer aan de tand, een apparaat dat door middel van lichtflitsen de weergave van cd`s en dvd`s verbetert. Ik zie een heleboel mensen alweer naar hun voorhoofd wijzen. Maar neem de moeite eens om het artikel goed te lezen alvorens de messen der scepsis weer geslepen worden.

Daarnaast weer de nodige muziek- en filmbesprekingen, een handige tip voor handige doe-het-zelvers, en een mooie set van een lezer. En tot slot de belofte dat we er hier op de redactie weer een muzikaal en luisterrijk jaar van gaan maken. Tot de volgende keer, en veel leesplezier!

Max Delissen
HiFi.nl


Nieuw op HiFi.nl

Hardware recensies

Nespa Professional Optical Disc Finalizer
Enige tijd geleden vertelde een goede vriend me over een apparaat dat hij te leen had gekregen en hem frustreerde. Het ging om een Nespa Pro. De frustratie die hij ervoer kwam vooral voort uit het feit dat het apparaat daadwerkelijk datgene deed wat hem was beloofd, namelijk het beter maken van cd’s.

Tip!

Stopcontacten verversen
Menig audiofiel ziet er op toe dat zijn of haar weergaveketen een goede voeding krijgt. Zowel audiofiele lichtnetkabels (en pluggen) als hoogwaardige lichtnetverdeelstrippen en lichtnetfilters zijn de laatste jaren sterk in populariteit gegroeid, wat mede voortkomt uit een steeds verder vervuild lichtnet. 


Muziek- en filmbesprekingen

Lonely Drifter Karen - Grass Is Singing (CD)
De cd is al wat langer uit, april 2008 volgens de info, toch is er opnieuw aandacht voor de band van Tanja Frinta vanwege de optredens in Nederland in januari 2009, ondermeer op het prestigieuze Groningse Eurosonic festival.

David Thackery And The Drivers - Inside Tracks (CD)
Misschien wel een van de belangrijkste argumenten om deze cd aan te schaffen is de sublieme geluidskwaliteit. Bij het Telarc label , dat bekend is vanwege zijn audiofiele uitgaven, weten ze zo langzamerhand wel hoe de luisteraar tevreden te stellen met maatstaven die passen in 2009.

Keane (DVD-film)
Veel erger dan wat William Keane overkwam is bijna niet denkbaar. In een druk station raakte hij zijn dochtertje van zes kwijt. Vermoedelijk is ze door iemand meegenomen. In waanzinnige paniek zoekt hij het station af, alsof het net gebeurd is. Al snel blijkt dat hij al een jaar zo rondloopt. Filmmaker Lodge Kerrigan plaatst de kijker anderhalf uur in de even bizarre als invoelbare wereld van Keane. Een ervaring om niet licht te vergeten. 

The Banishment (DVD-film)
Een idyllisch plaatje van een gelukkig gezinnetje in een prachtige omgeving siert de affiche van de tweede film van Andrej Zvjagintsev, de man die enkele jaren geleden de filmwereld betoverde met The Return. Van die omgeving, dat klopt, die is heel mooi in de film, en de kinderen zijn schatjes. Maar wat het echtpaar betreft bedriegt de schijn op vele manieren. De mens is de mens akelig vaak een raadsel.

Frank Sinatra - Frank Sinatra Sings for Only the Lonely (Vinyl)
Typisch fenomeen toch dat geluk en vrolijkheid in kunstuitingen nooit zo’n indruk maken als droevigheid en ellende. Sinatra noemde de nummers op dit conceptalbum uit 1958 suicide songs, en dat is niets teveel gezegd. Melancholie troef, lekker wentelen in de treurnis, hoe erger hoe mooier. 


EDITORS' CHOICE