NIEUWSLG

LG bouwt lcd-televisie met 480Hz-verversing


Redactie HiFi.nl | 31 december 2008 | LG

(gezien op Internet)

LG heeft een lcd-televisie gebouwd met een beeldverversingssnelheid van 480Hz. De techniek zou dankzij een reactietijd van 4ms bewegingsonscherpte drastisch verminderen zonder dat de beeldkwaliteit in het geding komt.

De hoge beeldverversingssnelheid is volgens LG behaald door twee bestaande 240Hz-panels te combineren met een `scanning backlight`. Deze achtergrondverlichting schakelt zichzelf in een hoge frequentie in en uit om zo bewegingsonscherpte te verminderen. De techniek, die een responstijd van 4ms zou opleveren, wordt door de fabrikant Trumotion genoemd.LG biedt ook de mogelijkheid om de helderheid van het backlight aan te passen, waardoor het energieverbruik is te reduceren. Daarnaast bezit het scherm ook niet nader aangeduide technieken om het getoonde beeld meer contrast en een hogere helderheid mee te geven.

Een prototype zal tijdens de CES aan een select groepje journalisten worden gedemonstreerd, waarna LG de eerste 480Hz-televisies in de tweede helft van 2009 op de markt wil gaan brengen. Onduidelijk is echter met welke schermafmetingen en resoluties de televisies geleverd zullen worden, en met welk prijskaartje rekening moet worden gehouden.

EDITORS' CHOICE